לביבות עדשים אדומות וירקות ברוטב צזיקי עיזים

קציצות עדשים 4

לקראת חנוכה, לביבות קצת אחרות. במסגרת מזון בריא הכנתי לביבות עדשים. התוצאה היתה נפלאה, לביבות טעימות, רכות ועסיסיות. שווה ביותר.

קצת התעסקות אבל לא נוראית. את העדשים צריך להשרות כשלוש שעות, השאר זה בדיוק כמו להכין לביבות רגילות. העדשים מאבדות מעט מטעמם בעת ההשריה לכן יש לתבל מעט יותר מהרגיל. 

ניתן לאפות את הלביבות ולא לטגן. תנור בחום 180 מעלות, הכינו תבנית מרופדת נייר אפיה, שימו בעזרת כפות תלוליות מהתערובת, אפו עד הזהבה. 

קציצות עדשים 6

כ – 30 לביבות, נשמרות מספר ימים במקרר בכלי מכוסה.

2 כוסות עדשים אדומות

1 בצל  חתוך גס

1 קישוא חתוך גס

1 גזר קלוף חתוך גס

חופן גדול פטרוזיליה

4 שיני שום

4 טבליות ג'ינג'ר מסוכר / 2 כפיות ג'ינג'ר 

1/2 כוס חלב קוקוס

2 ביצים

1/2 כוס קמח תופח

4 כפות צ'ילי מתוק

מלח, פלפל

2 כפיות כמון

1/2 כפית קנמון

ההכנה

שימו את העדשים בקערה, כסו מים והשרו לפחות 3 שעות. סננו.

את כל הירקות, חלב הקוקוס והגי'נג'ר חלקו לשתי קבוצות גם את העדשים, שימו במעבד מזון בפעמיים (הכמות גדולה מדי לפעם אחת), ורסקו היטב למחית חלקה, העבירו לקערה, הוסיפו את כל שאר המיצרכים, ערבבו.

קציצות עדשים 1

חממו שמן, בעזרת שתי כפות שימו תלוליות מהתערובת במחבת החם,

קציצות עדשים 2

טגנו עד הזהבה משני הצדדים, העבירו לנייר סופג.

קציצות עדשים 3

צזיקי

1 מלפפון גדול או 2 קטנים

400 ג' יוגורט עיזים 

3 כפות גבינת עיזים גד

4 – 5 שיני שום מרוסקות (תלוי כמה שום אתם אוהבים)

2 כפות שמיר קצוץ / נענע

שמן זית

צזיקי 1

ההכנה

שיטפו היטב את המלפפון, לא לקלוף, גרדו במגרדת גסה, פזרו כפית מלח, ערבבו, שימו במסננת ל 10 ד'.

ערבבו את שאר המיצרכים, הוסיפו את המלפפון, הזליפו מעל שמן זית. 

צזיקי 2

סדרו את הלביבות בכלי, זלפו מעט מהצזיקי, קשטו בקוביות עגבניה.

קציצות עדשים 5

ניתן להגיש את הלביבות גם עם רוטב עגבניות (הנכדים שלי מאד אהבו), קחו צנצנת רוטב פסטה של ברילה, חממו מעט והגישו.

 

 

 

2 thoughts on “לביבות עדשים אדומות וירקות ברוטב צזיקי עיזים

    • בהחלט כן, כל נוזל מתאים כאן – חלב פרה, חלב סויה, מים (מעט פחות, הם בעלי מירקם נוזלי יותר), חלב עיזים וכו'
      חג חנוכה שמח
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *