פילה דג בקראסט עשבי תיבול

 

פילה  דג בקראסט 2

אחרי החגים בהם היינו קרניבורים הגיע זמן הדגים. 

מתכון זה קל ביותר, מהיר ומתאים לכל סוג של פילה דג. כל סוג שאתם קונים – סלמון, דניס, לברק, אמנון, סול, אנטיאס. אני הכנתי עם סלמון כי זה מה שהנכדים הכי אוהבים. הכנתי ליד הדג מנה של ירקות חמוץ מתוק, היה מצוין.

נתח שלם של סלמון / כ – 8 פילטים דג שאתם אוהבים

מרינדה

3 שיני שום קצוצים

 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/3 כוס רוטב טריאקי

2 כפות סילאן

1 כף חרדל

1/2 כף ג'ינג'ר טחון

מיץ מחצי לימון

מלח, פלפל

קראסט

חופן מכל עשב תיבול – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום, טרגון, בצל ירוק

1/2 פלפל ירוק חריף

4 שיני שום

 2 כפות שמן זית 

מלח, פלפל

1/4 כוס אגוזי מלך

4 כפות שבולת שועל

תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה

ההכנה

לשטוף ולייבש היטב את הפילטים, להניח בתבנית.

לערבב את כל מרכיבי המרינדה, לצקת על הדגים. 

פילה  דג בקראסט 1

לשים את כל מרכיבי הקראסט במעבד מזון,לרסק הכל לפירורים אחידים.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

 לעטוף את הנתח בקראסט, להדק היטב.

אם אתם מכינים נתח של של סלמון – לכסות את התבנית, לאפות 15 ד', להסיר הכיסוי לאפות 15 ד' נוספות. לפילה דג יחיד – 10 ד' מכוסה, 10 ד' ללא הכיסוי.

הפילה נשמר במקרר כיומיים.

פילה  דג בקראסט 3

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *