ממרח חומוס

חומוס 2

מצחיק אותי להעלות את המתכון הזה אבל, לאחר שאחת מבנותי וחברה טובה שאלו אותי איך להכין ממרח חומוס בבית, החלטתי להעלות.

חומוס, אחד הסלטים האהובים והלוחמניים ביותר שיש בארצנו הקטנטונת. כמה כתבות ומדורים נכתבו עליו. איפה הטעים ביותר, מי הראשון שהכין אותו, ואצל מי האוטנטי ביותר. 

הנה המתכון שלי – החשוב ביותר הוא הגרגירים. השתדלו לקנות באחד השווקים או החנויות המתמחות בתבלינים וקיטניות ולא במרכול. קנו תמיד את הגרגירים הקטנים. באופן אינסטקטיבי אנחנו ניגשים בדר"כ לגרגירים היפים, הגדולים שנראים מפתים אבל לא במקרה הזה.

מומלץ ביותר להכין סלט חומוס בבית. אנחנו יודעים מה הכנסנו לתוכו, הוא כמובן בריא יותר ונותן הרגשה שהצליח לנו. החיסרון היחיד הוא שאי אפשר לשמרו לאורך זמן כ – 4,5 ימים. לכן אני מבשלת כמות גדולה של גרגירים  ומקפיאה בחלקים קטנים. 

כל התיבול הוא "בערך" איש איש וטעמו – יש מי שאוהב הרבה שום, אחר הרבה לימון, אחר מלוח וכו'. לכן תטעמו בזמן ההכנה ותבלו לפי טעמכם.

לפני מספר שבועות הצטרכתי סלט חומוס מהיר, קניתי חומוס קפוא, בישלתי עד ריכוך ועוד קצת והכנתי ממנו סלט נפלא !!! נסו זאת.

 

200 ג'  גרגירי חומוס קטנים

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מיץ לימון טרי סחוט

4 שיני שום חתוכים גס

1 כפית כמון

מלח

ההכנה

לילה לפני ההכנה, להשרות את הגרגירים בקערה עם הרבה מים. למחרת, להעביר את הגרגירים בזהירות לסיר (בקרקעית מצטבר כל האבק ), לכסות את הגרגירים במים  ועוד קצת, להביא לרתיחה, להסיר את הקצף שנוצר, להוסיף את הסודה לשתיה, להנמיך החום ולבשל כשעה עד אשר הגרגירים רכים מאד. לא לשפוך את המים !!!!!

להעביר בערך חצי מכמות הגרגירים למעבד מזון, להוסיף את שאר המיצרכים ועוד 1 כוס מי בישול החומוס, לערבב היטב את התערובת, להוסיף מים ככל שידרש, לטעום ולשפר תיבול.

החומוס חמים וטעים ביותר במצב הזה. העבירו לקערת הגשה, כסו מיד. לפני ההגשה שימו מעט גרגירים ושמן זית.

את שאר הגרגירים  והמים העבירו לקופסא, הקפיאו. לפני הכנה נוספת, חממו מעט והכינו ממרח נוסף.

חומוס 1

6 thoughts on “ממרח חומוס

    • הי אירית,
      את הגרגרים להעביר בלי מי ההשריה, חשוב לשמור את מי ההשריה, להוסיף בערך 3/4 כוס לתערובת ואם צריך להוסיף עוד תכיני , זה מאד טעים, בהצלחה
      סופ״ש נעים

  1. עוד כמה טיפים שאני נוהג להכין:
    1) הואיל ושלב הבישול הוא השלב הארוך, אני מכין מראש כמות גדולה מאוד, כקילו וחצי גרגרים (יתלוי בגודל הסיר שיש לכם אח"כ לבישול), ובסיום מחלק כבר מראש למנות גרגרים מוקפאות של כחצי – שלושת-ריבעי קילו. וכך בכל פעם מפשיר שקית אחת ומכין לימים הקרובים.
    2) בשקיות אני כבר שם מראש את כמות מי הבישול שאני רוצה, ככוס – כוס וחצי.
    3) בסיר הבישול אני מוסיף גם בצל (אחד או שניים, חתוך לרבעים), שיני שום קלופות (ראש), חתיכות פלפל ירוק או אדום מנוקים מהגרגרים, חופן עלי פטרוזיליה, וכל גיוון טעם שמתחשק. בסיום הירקות המבושלים נכנסים לתוך סלט החומוס ונטחנים עימו.
    4) זמן הבישול יכול להתארך הרבה יותר משעה. מפסיקים בשלב שהגרגרים נמעכים בקלות בין האצבעות.
    5) לימון זה כבר עניין של טעם. לא תמיד אני מוסיף.
    6) עדיף לא לשים את הטחינה בהתחלה עם הכול כי אז הכמויות עלולות לא להתאים. לכן אני קודם טוחן בבלנדר דק דק את כל המרכיבים ללא הטחינה, ואז מוסיף אותה בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצוייה. אני אוהב שיוצא משחתי. אם שמנו יותר מידי טחינה אפשר להוסיף עוד קצת מי בישול, או שמן זית.
    7) יש לזכור שכשמקררים את הטחינה במקרר, היא מתמצקת קצת. לפיכך בשלב ההכנה ניתן להכין את החומוס מעט מעט יותר נוזלי ממה שנרצה אותו בהמשך.

    • איזה טיפים מעולים !!!!!, אין מה להוסיף, הכל נראה לי.
      זה היתרון בשיתוף – כולם נהנים.
      תמשיך לשלוח טיפים כאלה מועילים, יום טוב
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *