אורז מלא מנוקד בעדשים שחורות

אורז מלא ועדשים 2

תוספת האורז אצלנו בבית נמצאת במקום הראשון. לא משנה איזה אורז – רגיל, לבן, אדום, מלא, בר,ריזוטו או מעורב, הכל הולך. השבת, בבואי להכין אורז חשבתי על גיוון, באיזה טעם עדיין לא הכנתי? התחלתי לשחק עם המנה. היה ברור לי שזה יהיה אורז מלא (תשתדלו לקנות אורגני, הוא טעים יותר), מאד אוהבים וכמובן בריא יותר. מה עם התבלינים ?? כמובן מלח, פלפל,  לצבע נוסיף  כורכום, ואם מוסיפים כורכום נוסיף גם כמון ופפריקה ולכל התבלינים חייבים מעט סוכר. משהו חסר לי לגיוון המנה. כן, ניקח עדשים שחורות שיתנו גם טעם טוב ויוסיפו נטיפי צבע כהה. יש !!!

הכמות די גדולה  (כולם יוצאים עם קופסאות), תורידו כמויות לפי הצרכים שלכם.

2 כוסות אורז מלא שטוף ומסונן

3/4 כוס עדשים שחורות שטופות

2 כפות שמן קנולה

כפית של : כמון, פפריקה, בהרת, סוכר

כף של : כורכום, אבקת מרק

מלח, פלפל

ההכנה

חממו בסיר את השמן, הוסיפו את האורז, ערבבו, הוסיפו 6 כוסות מים, חממו, הוסיפו את כל התבלינים, הביאו לרתיחה, הנמיכו לחום נמוך ובשלו כ – 40 ד'. הוסיפו את העדשים, ערבבו, הרתיחו והורידו שוב את החום. בשלו עוד כ – 20 ד'. כבו את החום, השאירו למנוחה כ – 15ד'.

הגישו כתוספת צבעונית ליד כל מנה עיקרית.

אורז מלא ועדשים 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *