לביבות קינואה ובטטה ברוטב יוגורט

לביבות קינואה סוף

מתכון נוסף שהתפרסם  ב – "על השולחן"  – לביבות קינואה ובטטה.

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=617

לביבות טעימות ומפתיעות, אל תהססו – הכינו !!!

החגים כמעט נגמרו ואיתם כל ארוחות החג למיניהן. מה לא היה לנו, דגים, בשרים, עופות, קציצות, תוספות, עוגות ועוד ועוד בין לבין.

צריך משהו לאיזון – כאשר חשבתי להכין לביבות מקינואה חשבתי שכולם יסלדו משפע הבריאות המוגזם שהם הולכים לקבל. לביבות קינואה ? מה זה? לאן הגענו? אבל הפתעה – הם התגברו על הסלידה הקלה, טעמו ואהבו מאד. ואכן הלביבות טעימות מאד, קלות להכנה ויפות למראה מה צריך יותר ?

הלביבות נשמרות מצוין כיומיים במקרר.

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל
  • 1 אבקת מרק עוף
לבטטות:

  • 2 בטטות קלופות ונקיות חתוכות גס
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כפית סוכר חום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 2 כפות קמח תופח
  • 1 ביצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 עלי בזיליקום קצוצים דק
לטיגון:

  • שמן
לרוטב יוגורט:

  • 300 גר' יוגורט רגיל (או עיזים)
  • 2 שיני שום כתושות
  • שמן זית
1. להכנת הקינואה: שיטפו את הקינואה, שימו בסיר יחד עם 2 כוסות מים, הרתיחו, הוסיפו מלח, פלפל, אבקת מרק, שום, הנמיכו האש ובשלו עד שהמים נספגים והקינואה רכה. זה לוקח כ-20 דקות. סננו וקררו מעט.
2. להכנת הבטטה: שימו את קוביות הבטטה בכלי גדול שמתאים למיקרו, כסו כמעט לגמרי במים, תבלו במלח, פלפל, קינמון וסוכר, כסו וחממו למשך 12 ד'. סננו, מעכו וקררו מעט.
3. העבירו את שתי התערובות – הקינואה והבטטה – לקערה גדולה. הוסיפו את הביצה, הקמח ועשבי התיבול. לושו בעזרת הידיים את שתי התערובות למרקם אחיד.ונעים למגע. צרו לביבות שמנמנות מעט, סדרו על משטח מרופד בניילון נצמד.
4. חממו שמן לטיגון במחבת, טגנו את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה והוציאו מהמחבת לנייר סופג.
5. להכנת הרוטב: ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב. 6. הגישו את הלביבות עם רוטב היוגורט ותיהנו.

לביבות קינואה כותרת

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *