עדשים וקציצות

עדשים וקציצות 1

עדשים הם אחד המאכלים הבריאים והעתיקים ביותר. כילדה בטבריה עדשים היו כמעט תמיד בבית. שנים רבות המטבח המודרני לא נתן להם את הכבוד הראוי אך כיום אין כמעט שף שאינו מבשל עדשים. בהודו למשל עדשים הם אחד המאכלים הנפוצים ביותר וכמעט ולא היה יום בטיול להודו שלא אכלנו בו עדשים. המתכון של העדשים והקציצות הוא סוג של מאכל קדרה טעים, משביע ובריא.

המצרכים

2 כוסות עדשים ירוקות

1 גבעול כרשה קצוצה קטן

1 גזר קצוץ

3 עלי סלרי אמריקאי חתוכים לחתיכות קטנות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות קטנות

1/4 חב' כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב שיוותר)

3 שיני שום קצוצות

1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות

1 כף כמון

1/4 כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה

1 כף אבקת מרק

1 כף מלח

1/2 כפית סוכר

שמן זית

5 כוסות מים

לקציצות

1/2 ק' עוף / בשר טחון

1 ביצה

1 תפוח אדמה בגודל בינוני מקולף וחתוך

1 גזר מקולף וחתוך

1 בצל מקולף וחתוך

2 שיני שום

1/2 כוס שבולת שועל עדינה

מלח, פלפל

1/2 כפית בהרת

1 כפית פפריקה

ו סיר שטוח ועמוק

ההכנה

מתחילים בהכנת העדשים – שמים בקערה, שוטפים היטב, מכסים את העדשים במים ומשרים 1/2 שעה.

בינתיים מכינים את הקציצות – שמים את הבשר בקערה, את הבצל, תפו"א, גזר והשום שמים במעבד מזון ומרסקים לפרורים.  התערובת הזו היא לעוף טחון אם משתמשים בבשר בקר, להוריד את הגזר ולהוסיף 1/4 חב' פטרוזיליה. כל השאר אותו דבר. מוסיפים את הירקות המרוסקים לבשר הטחון וגם את שאר החומרים. לערבב היטב לעיסה חלקה ומשאירים לנוח.

תבשיל העדשים

בסיר לשים את שמן הזית, לחמם מעט, להוסיף את הכרשה הקצוצה, לטגן, להוסיף את השום, לערבב, להוסיף את כל שאר הירקות, לערבב, לסנן את העדשים, להוסיף לסיר, לערבב, להוסיף את המים, לתבל בכל התבלינים,  להרתיח, להכין כדורים מהקציצות ולהוסיף לתבשיל העדשים. להנמיך את האש ולבשל בחום נמוך כשעתיים.

להגיש עם אורז לבן ומעל  את העדשים עם הקציצות

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “עדשים וקציצות

    • הי לירון,
      בכרישה משתמשים בדר״כ בחלק הבהיר יותר של הגבעול. גם בירוק הבהיר
      בהצלחה ויום טוב
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *