לזניה חלבית

לזניה חלבית

כאשר יצא לאור סיפרה המיתולוגי של רות סירקיס "מהמטבח באהבה" לא היה כמעט בית בישראל שלא התנסה במתכונים מהספר. אחד הפופולרים ביותר היה הלזניה החלבית. כיוון שאנו בבית מאד אוהבים פסטה בכל צורה (ראו את מתכון הלזניה הבשרית), מיד הוכנה המנה ואומצה. ברבות השנים שיניתי, שידרגתי והכנתי אותה לפי טעמי. בספטמבר האחרון ביקרנו באיטליה בחבל ליגוריה, (מומלץ ביותר), באחת המסעדות אליהן נכנסנו היתה מנה שנקראה "לזניטה" הזמנו, הגיעה לזניה חלבית כאילו שיצאה מהמטבח האישי שלנו. זוג חברים שהיו איתנו חשבו שנכנסתי בסתר והכנתי אותה (בצחוק כמובן). מאז אנו קוראים ללזניה "לזניטה" ומרגישים שוב שאנו בליגוריה.

הנוח ביותר הוא למי שממהר  – ניתן להכין את הלזניה בבוקר, להכניס למקרר, וכשעה לפני ההגשה לאפות.

המצרכים

תבנית בגודל 30X30 משומנת בשמן זית

1 חב' דפי לזניה

3 קופסאות גבינת קוטג'

250 ג' גבינה בולגרית/פטה

100 ג' קשקוול מגורד

1 שמנת 15% \ 1/2 כוס חלב

1ביצה

1/2 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

לערבב את כל החומרים לתערובת חלקה

רוטב עגבניות

3 שיני שום קצוצות

שמן זית

1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות

2 עלי בזיליקום – רק עלים, פרוסים דק

מלח, פלפל גרוס

כפית פפריקה

בסיר קטן לחמם מעט את שמן הזית, לטגן מעט מאד את השום, להוסיף את העגבניות והתבלינים, להרתיח, להנמיך האש לחום נמוך ולבשל בסיר מכוסה 30 ד'.

אם ממהרים מאד ניתן בהחלט להשתמש ברוטב עגבניות של חב' ברילה

הרכבת הלזניה

בתבנית המשומנת להניח שכבה של דפי לזניה אחד ליד השני, 1/3 מכמות הגבינה, 1/3 מכמות רוטב העגבניות, להכין עוד שתי שכבות כאלה, לכסות בנייר כסף ולאפות 15  ד', להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד 15 ד'. להוציא מהתנור, לקרר מעט ולאכול.

מילוי רוטב בשמל

במידה ואין לכם מספיק גבינות בבית או ברצונכם לשדרג את הלזניה, הכינו אותה עם רוטב בשמל:

50 ג' חמאה

3 כפות קמח

2 כוסות חלב

אגוז מוסקט

בסיר קטן להמיס את החמאה, להוסיף את הקמח, לערבב היטב ומהר, להוסיף את החלב תוך כדי בחישה מתמדת, להוסיף את אגוז המוסקט ולבשל עד הסמכה. להסיר מהאש.

1 גביעי קוטג'

100 ג' גבינה בולגרית מגורדת

100 ג' קשקוול מגורד

פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

לערבב את הגבינות עם הרוטב. להמשיך בהרכבת הלזניה לפי המתכון.

 

 

2 thoughts on “לזניה חלבית

  1. כשהייתי כלה צעירה ולא מנוסה הסתמכתי על הספר של רות סירקיס כמעט כל הזמן. עד היום בני בן השלושים וחמש מעדיף את הלזניה "שלי", שהיא הלזניה של רות סירקיס, על פני כל לזניה מפונפנת אחרת. באמת יש מתכונים נצחיים…

    • הי רונית,
      אכן בסופו של דבר זה מה שכולם רוצים ומחפשים – אוכל מנחם וטעים של אמא
      המשך חג שמח, שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *