עוף, חציל, פלפל ופטריות ברוטב סאטה – טריאקי

עוף טריאקי סוף

היום סידרתי את מגירת התבלינים ומצאתי בה צנצנת נשכחת של רוטב סאטה.  כאחת שאוהבת חמאת בוטנים, קארי וחלב קוקוס מאד,  הבנתי מדוע יש לי רוטב כזה. פתחתי אותו והארומה היתה נפלאה. כמובן שמיד משתמשים בו. אבל מה לעשות – אני גם רוצה רוטב טריאקי, נשתמש גם בו. למען האמת לא ידעתי אם שני הרטבים משתלבים יחד אבל כן, התוצאה טעימה מאד.

השתמשתי בירקות שהיו לי בבית, אתם מוזמנים לאלתר כל ירק שיש – כרוב, גזר, שעועית קפואה, אפונה סינית, קישוא ועוד.

כמו כן אני הוספתי אטריות אורז – מצאתי אטריות אורז בצורת סלילים כמו פסטה, שאותם הוספתי לכל התערובת.

ניתן לא להוסיף כלום, להכין אורז לבן וליצוק את המנה הנפלאה על האורז, טעים לא פחות.

עוף טריאקי כותרת

750 ג` חזה עוף חתוך לרצועות, שטוף

1 חציל  קלוף, פרוס לרצועות

1 בצל קצוץ

1 פלפל קצוץ

4 פטריות שיטאקי קצוצות

3  גבעולי סלרי  קצוצים

5 שיני שום קצוצות

1/2 חב` נבטים

4 כפות גדושות  רוטב סאטה

1/2 כוס רוטב טריאקי

4 כפות רוטב צי`לי מתוק

1/2 כוס מים

3 כפות שמן סומסום

 

ההכנה

לשים במחבת  רחבה ושטוחה, כף אחת של שמן, לחמם מעט, להוסיף את כל  החצילים, לכסות , לטגן עד הזהבה.  להוציא לצלחת, להוסיף כף שמן נוספת, לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף הפלפל, הסלרי והשום, לערבב, לטגן מעט, להוסיף את העוף, לטגן עד שינוי צבע,  

עוף טריאקי עוף  

להוסיף הפטריות והחציל, לערבב,  להוסיף את כל התבלינים, ואת המים, לערבב, להוסיף את הנבטים, לכסות ולבשל כרבע שעה  מכוסה, בחום נמוך.

עוף טריאקי הכל בסיר

אם אתם רוצים אטריות אורז –  הרתיחו מים,  הוסיפו את האטריות ובשלו מעט מאד עד ריכוך, סננו והוסיפו למחבת.

אם אורז – הכינו אורז לבן , שימו מנת אורז בצלחת עמוקה, מעליה מנה של התבשיל ותהנו.

עוף טריאקי עם אטריות

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *