ראיתם בעמוד הפייסבוק שהייתי בסדנת שמרים. חב' שמרית הזמינה עיתונאיות ובעלי אתרים להכרת מוצר חדש שהיא משיקה – משפר אפיה העשוי כולו רכיבים טיבעיים. (משמע שקודם לא היה טיבעי…). עד עכשיו לא השתמשתי במשפר אפיה (רק אפית שמרים), אני חייבת לציין שהסדנא שינתה זאת. אחת המטרות של המשפר הוא הארכת חיי המדף של המאפה שאתם מכינים ושמירה על טריות המאפה למספר ימים נוסף. רק למידע כללי – כל מוצרי האפיה בארץ מכילים משפרי אפיה.
הכנתי לפי ההוראות בצק מקמח מלא, החלטתי להכין לחמניות. הן היו מצויינות. יש הנאה רבה להכין בבית לחם או לחמניה. קודם כל הריח, משכר !!, עכשיו בחופש ניתן לשלב את הילדים בפעילות כייפית ומהנה. והכי חשוב – אל תפחדו לעבוד עם שמרים !!!!! אני מבטיחה – תפעלו לפי המתכון ותקבלו לחם או לחמניה ניפלאים.
1/2 3 כוסות קמח מלא
1/2 3 כוסות קמח לבן (אני השתמשתי בשטיבל מס. 2)
1 שקית / קוביה שמרים
1 שקית משפר אפיה טבעי (ירוק)
1 כף מלח
3 כפות סוכר חום / סילאן
1/4 כוס שמן זית
כ – 1/2 2 כוסות מים פושרים
למריחה
1 ביצה טרופה
סומסום / שבולת שועל 1 פרג
גיוון – ניתן להוסיף לבצק בשלב הלישה תערובת של גרגירים – חמניה, דלעת, שבולת שועל, פישתן, אגוזים, שקדים.
ההכנה
לשים בקערת המערבל את כל החומרים חוץ מהמים. לערבל, להתחיל להוסיף את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. מניסיוני, שימו את כל כמות המים, ערבלו היטב, בערך 4 ד'.
כסו את הקערה והשאירו למנוחה של 30ד'.
לאחר 30 ד', תחליטו מה אתם עושים:
הכינו משטח מקומח – מעט קמח, לא הרבה. !!!
לחם – לחלק את הבצק ל – 3 חלקים, צרו מכל חלק צורה של לחם, העבירו לתבנית מרופדת בנייר אפיה, בעזרת סכין עשו 3,4 חתכים קלים בגוש הבצק, השאירו לתפיחה נוספת של 30 ד'.
לחמניות – חלקו את הבצק ל – 20 חלקים,
כל חלק שטחו בעזרת הידיים למלבן,
גלגלו, המשיכו לגלגל עד לקבלת גליל האורך של כ – 30 ס"מ. עכשיו הקיפולים:
צרו את הסיפרה 9 המבצק, הדקו.
הכניסו את הזנב פנימה לתוך השמיניה.
לא נורא אם לא יוצא מדוייק, הלחמניה תהיה יפה וטעימה.
חממו תנור לחום של 180 מעלות
להבריש בעדינות את הלחמניות בביצה, פזרו סומסום,
אפו 30 ד'. גם את הלחם 30 ד'.
בינתיים תהנו מהריח הנפלא וממראה הלחמניות היפות.
Thank you for your nice words, hop you'll enjoy the rest of the web
Shifra
, Thank you for the nice wardes
I hop you will keep enjoying
the website and all the recepice and the tips
shifra
maybe the problem is in your computer
i am using the crom olso and do not have any problems