ראגו טבעות עגל על פולנטה

 

ראגו עגל כותרת

כאשר נפתחה לפני מספר שנים מסעדת מחנה יהודה, ביקרנו בה. את הפולנטה עם הפיטריות אי אפשר לשכוח, מנה נפלאה ! לכן כאשר חשבתי על מנה חגיגית, שתהיה על שולחן החג שלי החלטתי שהשנה אני אכין משהו עם הפולנטה.כיוון שאין אצלנו בארוחת החג מנות עיקריות אלא יותר בכיוון טאפאסים, המנה הזו מתאימה ביותר. כמובן שאפשר להגיש אותה לא כטאפאס אלא כמנה עיקרית גדולה, מפוארת, מיוחדת וטעימה.

הפולנטה התקבלה טעימה ביותר, לא נופלת משל מחנה יהודה (בלי צניעות בבקשה), למנה  פרווה – להשתמש בחלב סויה ומחמאה,

לטבעות העגל השתמשתי במוצר של מעדני הטלה – היה מאד מאד טעים, בשר רך מאד, מומלץ!!

את הראגו ניתן להכין כיומיים מראש ולחמם. את הפולנטה – לפני ההגשה.

ראגו עגלסוף

1 חב' טבעות עגל מעדני הטלה (בערך 1 ק')

3 גזרים קצוצים קטן

1 בצל קצוץ

1 כרשה קצוצה

4 שיני שום חתוכות

1 שורש פטרטזיליה חתוך קטן

1 שורש סלרי חתוך קטן

1/2 כוס יין אדום

כ – 1/2 כוס מים

1 כף פפריקה

מלח, פלפל

1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות

1 כף גדושה רסק עגבניות

1/2 כפית כמון

1/2 כפית בהרת

1 כפית סוכר

ההכנה

יום לפני הבישול, להעביר את הבשר למקרר למשך הלילה, בבקר, כאשר הבשר חצי קפוא לחתוך לקוביות קטנות של 2X2 ס"מ, לשטוף, לייבש. 

ראגו עגל קוביות

לחמם תנור לחום של 140 מעלות.

לשים במחבת 2 כפות שמן, לחמם, לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף השום, הגזר, והשורשים, לטגן מספר דקות, להוסיף את קוביות הבשר, לערבב, לטגן ביחד מספר דקות,

ראגו עגל ערבוב

להוסיף את כל שאר החומרים והתבלינים, להוסיף מים, המים צריכים כמעט לכסות את המרכיבים, לא לגמרי, להביא לרתיחה. להעביר לתנור למשך 3 שעות. עד שלב זה ניתן להכין כיומיים מראש.

ראגו עגל הכל

פולנטה

3 כוסות חלב

1/2 1 כוס מים

3/4 1 כוס קמח תירס

50 ג' חמאה

מלח, פלפל שחור

אפשרות – חופן פרמזן מגורד

ההכנה

להרתיח בסיר את החלב והמים, להוסיף תוך כדי ערבוב ולאט את קמח התירס, המלח והפלפל, לערבב , לבשל בחום נמוך עד אשר התערובת מתעבה, להוסיף את החמאה.

ראגו עגל פולנטה

הרכבת מנה אישית – לשים בכוס או קערית יפה כ – 2 כפות פולנטה, מעל כ – 2,3 כפות ראגו (חם כמובן), ולהגיש.

מנה מרכזית – בקערה גדולה ומעט שטוחה לשים שכבה נכבדה של פולנטה ומעל את הראגו.

כמובן שאפשר להגיש כל מרכיב לחוד וכל סועד ירכיב לבד את המנה שהוא רוצה. 

במקום פולנטה – פירה או אורז לבן.

ראגו עגל אמצע

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *