קיש פטריות / בצל פריך

קישים  פרוסה פטריות

המאפה הוא כמו קיש אבל אחר.

קיש הוא מאפה שבסיסו בצק קר, מעליו ירק כלשהו ומעל רוטב שמנת או חלב.

החלטתי לגוון מעט ולעשות את החיים קלים יותר – מה שאני מאד אוהבת, מנות קלות להכנה בלי רידוד מיותר ומעצבן. התוצאה היתה נפלאה, אפילו אני הוקסמתי ואני הולכת לאמץ את אופן ההכנה הזאת.

מעל הבצק לא שמתי את המלית אלא קודם את רוטב השמנת ומעל את הירקות. התוצאה הפתיעה בגדול. הרוטב השתלב נפלא עם הבצק הפריך ונבלע בו לגמרי. אני הכנתי מלית פטריות וגם בצל, כמובן שכל ירק אחר יתאים – קישוא, ברוקולי, תרד וכו'.

כמות הבצק מתאימה ל – 2 קישים, ניתן להקפיא חלק מהבצק.

קישים בצל אחרי

בצק

1/2 2 כוסות קמח תופח

200 ג' חמאה מומסת

1 ביצה

1 מיכל יוגורט

2 תבניות קיש עגולות / מרובעות בגודל 26

לערבב  את כל החומרים לבצק אחיד, לחלק לשני חלקים, לשטח את הבצק בתבנית בעזרת הידיים.

קישים בצק

מלית פטריות

3 חב' פטריות שמפניון פרוסות גס מאד

1 גבעול פרסה קצוץ

1 בצל קצוץ

3 כפות שמן

3 גבעולי טימין

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

לחמם את השמן, לטגן את הבצלים, להוסיף את השום ואת הפטריות, לטגן עד אשר הפטריות מתרככות מעט, להוסיף את הטימין, להזהר מטיגון יתר, שהפטריות לא יתרככו לגמרי, לתבל במלח ופלפל, לקרר. 

מלית בצל

4 בצלים גדולים פרוסים

2 גבעולי פרסה קצוצים

3 כפות שמן

1 כף סוכר חום

מלח, פלפל

לחמם את השמן, להוסיף את כל הבצלים, לערבב, להוסיף את הסוכר, לערבב, לטגן עד הזהבה קלה, לתבל במלח ופלפל, לקרר.

רוטב שמנת

1 שמנת 15% / שמנת סויה 5%

1 שמנת חמוצה 9% / יוגורט 5%

3 ביצים

1 כף קמח תופח

מלח, פלפל

אגוז מוסקט

לערבב היטב את כל החומרים לתערובת חלקה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות

לחלק את  הרוטב  בצורה שווה בין שתי התבניות על הבצק, לפזר את מלית הפטריות

קישים פטריות לפני

ומלית הבצל,

קישים בצל לפני

כל אחת לחוד על הרוטב. לאפות כ – 40 ד' עד הזהבה.

קישים פטריות אחרי

המאפה מאד מאד טעים, תיהנו משני מאפים נפלאים. שוב, גוונו עם המליות.

קישים בצל פרוסה

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *