פתחתי את מגירת התבניות, משהו בתחתית המגרה קרץ לי, צבע בוהק של כתום
ניצנץ מתחת לכל התבניות. כן, זו תבנית הקוגלהוף, מזמן לא השתמשתי בה, נכין בבקה האהובה על כולם. והפעם נכין מגבינה
היו לי במקרר קופסאות של גבינת קוטג', נשתמש בה, וגם במעדן תענוג שתמיד ישבבית לקבלת טעם עדין מאד של וניל
בצק
'חמאה רכה 150 ג
חצי כוס סוכר
ביצים 4
קמח תופח 1/2 1 כוס
כפית תמצית וניל
יוגורט 150 גרם
מלית גבינה
500 ג' 5%
1 קוטג'
1 מעדן תענוג וניל
1/4 כוס סוכר
תמצית וניל
2 כפות אוסם
1 ביצה
סירופ
3 כפות סילאן
3 כפות מים
קורט קנמון
תבנית קוגלהוף משומנת / תבנית עגולה 26
ההכנה
חממו תנור לחום של 170 מעלות. לתבנית רגילה חום של 180 מעלות
שימו את החמאה והסוכר בקערת המיקסר, הקציפו מספר דקות, הוסיפו את הביצים לסירוגין, ערבלו, הוסיפו את כל שאר החומרים, ערבלו למירקם אחיד.
ערבבו בקערה את כל חומרי המלית, הקציפו מעט עם מיקסר ידני או בבלנדר ידני.
קחו את תבנית הקוגלהוף, שימו כ – 3 כפות גדושות בתחתית התבנית, מירחו את
הבלילה היטב בתחתית התבנית, שימו שליש מכמות מלית הגבינה. שימו עוד כ – 3, 4 כפות שיכבה נוספת על הגבינה, מירחו בצורה שווה, שימו את השליש הנוסף של המלית, מעל מירחו את שארית בלילת הבצק.
הכניסו לתנור ואפו, אם בתבנית של קוגלהוף 50 ד', בתבנית רגילה 40 ד'.
כאשר העוגה בתנור – שימו את הסילאן, המים והקנמון בכוס, חממו במיקרו, ערבבו יחד. עם הוצאת העוגה מהתנור, שיפכו את הסירופ על העוגה.
צננו היטב, היפכו את עוגת הבבקה ותהנו מאד מאד ממעשה ידכם.
מלית תפוחים
6 תפוחים קלופים ופרוסים לקוביות
4 כפות סוכר חום
50 ג' חמאה
קליפת לימון מגורד
אגוזים
50 ג' אגוזים
50 ג' פקאן
קורט קנמון
1 כף סוכר חום
שימו את כל חומרי המלית בסיר, בשלו כ – 10, 15 ד', עד ריכוך קל, קררו לגמרי.
את תערובת האגוזים שימו במעבד מזון, רסקו הכל ביחד.
הרכבת העוגה – שכבות כמו בגבינה , שימו שכבות של תפוחים ומעל התפוחים פזרו את תערובת האגוזים. אפו כמו בהוראות בבקה הגבינה.
כתיבת תגובה