פילה דג ברוטב קרם תפוחים

הליבוט כותרת

מצאתי במקפיא חבילה של פילה דג ההליבוט, מה מכינים ממנו ? חיפשתי משהו חדש (יש מתכון באתר של פילה הליבוט), ניזכרתי בנתח של  דג פילה לבן שאכלנו בפראדורים  (המלונות) בטיול בספרד. ניתחי הדג היו מצויינים, רכים, עסיסיים, מדג שלא מצאתי בארץ – דג הייק. לא, זה לא ההייק שאנו מכירים מהממרכול הדומה לדג הבקלה אלא זן אחר. בכל ארוחה היה רוטב מצוין אחר. החלטתי לנסות את רוטב התפוחים, הוא נראה לי מתאים מאד להליבוט וגם היו לי את כל המרכיבים בבית.

התוצאה היתה מצויינת. רוטב עדין מאד, חמצמץ מתקתק שהשתלב נפלא עם ההליבוט. 

אני השתמשתי בשמנת לבישול  5% מחלב סויה, הטעם היה ממש כמו שמנת. לשיקולכם.

1 חב' פילה דג הליבוט או כל פילה של דג אחר. כ – 6 – 8 יח' 

מלח, פלפל

שמן זית

רוטב תפוחים

1 שמנת סויה 5% / שמנת לבישול  15%

25 ג' חמאה

1/2 כוס מיץ תפוחים

1 תפוח מקולף, חתוך לקוביות קטנות

1 קוביה שום קפוא

לימון מגורד – כמה שאוהבים

מעט מלח, פלפל גרוס

ההכנה

שיטפו את הדגים, שימו על נייר סופג, תבלו במלח ופלפל. 

הליבוט ייבוש

חממו שמן זית במחבת, טגנו את הדגים כ- 3,4 ד' מכל צד. (אם זה נתח עבה טגנו עוד דקה).

הליבוט מחבת

שימו את כל מרכיבי הרוטב בסיר רחב שיכיל את נתחי הדג, הרתיחו, הורידו החום וצמצמו את הרוטב, שימו את נתחי הדג ברוטב המצומצם, בשלו כ – 10 ד', בשלו משני הצדדים.

הליבוט בסיר

שימו מנה בצלחת, צקו מהרוטב, פזרו מעט בצל ירוק  ותרגישו בפראדור.

הליבוט סוף

 

 

 

 

 

2 thoughts on “פילה דג ברוטב קרם תפוחים

  1. נראה טעים טעים!!!
    את יכולה בבקשה לתת יותר פרטים באיזה מיץ תפוחים את משתמש כדי שאוכל לקנות?
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *