ארוחת טורטיות

טורטיות כותרת

הטורטיות השתלבו כמעט מיד בתפריט הבית שלנו. כ ו ל ם אוהבים אותן, מהגדולים עד הקטנים. לפני מספר חודשים הכנתי ארוחת טורטיות, הכל התחסל  במהירות כזו שלא הספקתי לעלות שום דבר לאתר. עכשיו, מה יותר מתאים בחום הגדול מאשר מנות קלילות וטעימות מאשר טורטיות.

אני מכינה מספר מילויים – עוף, בשר, ירקות, סלמון, מימרחים, כל אחד מכין לו בשולחן מה בא לו. גם הקטנים אהבו מאד את השינוי שבארוחה והשתלבו יפה מאד, כמובן שהיה גם אורז ופתיתים "ליתר ביטחון". 

כל זה מלווה בפעילות רבה של הזזת צלחות וכלים מצד לצד, הצעות לקטנים, צעקות  כמו "אל תחסלו את כל הבשר/עוף או כל מלית אחרת, בקיצור שמחה רבה.

מומלץ ביותר גם לאירוח – יש בעיה עם הגברים – הגלגול והמילוי לא קלים להם כלל ולפעמים מתסכל……… אז בבקשה לעזור.

אני מכינה מימרחים  הפעם לא התעצלתי והכנתי  מימרח שעועית אדומה – נפלא, (יש מתכון), אין טורטיה בלי מימרח שעועית, חומוס, טחינה, גוואקמולי אבוקדו (יש מתכון),  עלי חסה, עגבניות פרוסות, מלפפונים חתוכים,  שעועית לבנה ברוטב עגבניות – אני קונה קופסת שימורים של היינס, מוצר נהדר.

לכו, הכינו ארוחת טורטיות, מבטיחה לכם הנאה קולינרית!!!!!

הכמות היא ל – 6 אנשים, המתכונים הם של –

מילוי עוף, מילוי רצועות בשר, רוטב בשר טחון.

   מימירחים – שעועית, גוואקמולי

מלית עוף

2 חזה עוף (לא שניצל)

בצל קצוץ

4 שיני שום

1 פלפל אדום פרוס גפרורים

1 עגבניה קצוצה

1 כף סלסה אדומה חריפה / מימרח פלפל צ`ומה / 2 כפות צ`ילי אדום

מלח,פלפל

1 כפית פפריקה

1 כפית סוכר

ההכנה

לבשל את חזה העוף בשלמותו במים כ – 10 ד`, לסנן, לקרר מעט, לפרוס לפרוסות.

טורטיות עוף חתוך

במחבת לטגן את הבצל, להוסיף את השום, הפלפל והעגבניה, לטגן מספר דקות, להוסיף את העוף ואת כל התבלינים, 1/4 כוס מים, להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל כ – 15 ד`.

טורטיות עוף במחבת

 

מלית בשר

כ – 1/2 ק` בשר בקר פרוס  לאצבעות כמו – אנטרקוט, פילה, סינטה.

פלפל גרוס, כמון, פפריקה, בהרת, טוסקנה – לפי ראות עיניכם.

5 שיני שום קצוצות

ההכנה

לשטוף את רצועות הבשר, להניח על נייר סופג, לפזר את כל התבלינים על הבשר, לערבב.

טורטיות בשר תבלינים

לחמם שמן במחבת,  להוסיף את השום, לטגן מעט, להוסיף את כל הבשר, לערבב מספר דקות עד אשר משנה צבע ומוכן.

מלית בשר טחון

1/2 ק` בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 רסק עגבניות

מלח, פלפל

1 כף פפריקה

1 כף טוסקנה

1 כפית סוכר

1/2 כפית כמון

1/4 – 1/2 כוס מים

ההכנה

לטגן את הבצל במעט שמן, להוסיף את השום, לערבב, להוסיף את הבשר הטחון, לפורר, לטגן עד שינוי צבע, להוסיף את כל המרכיבים, לכסות ולבשל כ – 20 ד`.

גוואקמולי

2 אבוקדו בשל, קלוף ומעוך קלות

2 עגבניות

2 בצל ירוק קצוץ

מלח, פלפל

חופן כוסברה קצוץ דק

1/2 לימון סחוט

1 כף רוטב צ`ילי מתוק / 2 טיפות שמן צ`ילי / מעט רוטב טבסקו

ההכנה

העגבניות – לחצות לחצי, להוציא את כל החלק הפנימי, להשאיר רק את בשר העגבניה, לקצוץ קטן.

לערבב הכל, להזהר עם הרטבים החריפים – שימו מעט ותוסיפו לפי הצורך.

טורטיות גוואקמולי

מימרח שעועית אדומה

 3/4 כוס שעועית אדומה

2 בצל קצוץ

שמן זית

2 עגבניות חתוכות גס

5 שיני שום קצוצות

חופן כוסברה (לא לוותר)

מלח, פלפל

1 כפית כמון

1 כף תבלין טוסקנה

1 פלפל חריף קצוץ

טורטיות השריית שעועית

ההכנה

להשרות את השעועית ללילה, לסנן.  לבשל את השעועית בסיר עם מים  כשעתיים, עד ריכוך, לסנן את השעועית, לשמור את מי הבישול.

לחמם  שמן זית בסיר, להוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה, להוסיף השום, לערבב, להוסיף את השעועית ואת כל יתר המרכיבים,

טורטיות בשר שעועית מבושלת

להוסיף 3/4 כוס מי בישול השעועית, להרתיח, להנמיף החום ולבשל כ – 20ד`.

להעביר את תכולת הסיר ללא הרבה נוזלים למעבד מזון,

טורטיות בשר שעועית במעבד מזון

לרסק, אם צריך להוסיף מעט נוזלים, המימרח צריך להיות בסמיכות כמו חומוס. לטעום ולשפר טעם, לקרר ולהנות. המימרח מאד טעים עם כל כריך – כמו חומוס.

ניתן להקפיא חלק לפעם הבאה.

טורטיות גלגול

 

 

 

 

 

 

 

ארוחת טורטיות

טורטיות כותרת

מאת shifra פורסם: יולי 11, 2013

  • תוצר: 12 מנות
  • הכנות: 60 דקות
  • בישול(או) אפייה: 60 דקות
  • זמן כולל: 2 שעות 0 דקה

הטורטיות השתלבו כמעט מיד בתפריט הבית שלנו. כ ו ל ם אוהבים אותן, מהגדולים …

מצרכים

    אופן ההכנה


    2 thoughts on “ארוחת טורטיות

    1. תודה רבה לך על הצעת ההגשה והמתכונים. כבר המון זמן שאני רוצה להכין- והנה מצאתי את האתר שלך. תודה רבה לך.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

    תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>