סלק אפוי

סלק כותרת

סלק – איזה צבע !!!!  צבע יין עמוק, עם נוכחות, אי אפשר להתעלם ממנו. מקשט כל ארוחה, יפהפה ברטבים,  טעים מאד בסלטים, כמובן בריא מאד מאד למערכת העיכול,  יש לו כמות יפה של ויטמין C. הבעיה של הסלק היא כמות הסוכר שבו, גדולה למדי ולכן, צריך להזהר מעט.

העליה ממזרח אירופה  הגדילה את הצריכה בסלק הרי כולנו מכירים את הבורשט, סלט סלק בנוסח סלט תפו"א שלנו עם תוספת של דג מלוח, גם באתר יש סלט סלק רוסי שרק בגלל הצבעים שיש בו כדאי להכין. (הוא טעים מאד).

ואחרון חביב – הסלק היה מוכר באזורנו כבר מזמן התלמוד, בראש השנה אנו מברכים – שיסתלקו כל אויביינו. אמן.

את הסלק הפעם החלטתי לאפות ולהגיש כאנטיפסטי. ההפתעה היתה לא גדולה אלא ענקית !!  אפיית הסלק בשלמותו ריכזה בו את כל הטעמים הנצורים בו שבשעת הבישול במים נעלמים. התוצאה היתה טעם נפלא של סלק.  היה כל כך טעים שלא הוספתי לו שום דבר.

אני הכנתי מ – 5 יח` סלק, קיבלתי קערה מלאה – להחלטתכם.

5 יח` סלק

נייר כסף

ההכנה

לחמם תנור לחום של 190 מעלות.

לעטוף כל יח` סלק בנייר כסף, לא, אין צורך לשטוף, לשים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, להכניס לתנור ולאפות 70 ד`.

סלק אפוי עטיפה

להוציא, לפתוח את נייר הכסף, לחכות שיתקרר, לקלוף (הקליפה נפרדת מיד),

סלק אפוי אחרי אפיה

לפרוס לפרוסות, להניח בקערת הגשה יפה ולגרגר מרוב נחת.

למי שרוצה  – ניתן לטבל במעט שמן זית, כפית חומץ בלסמי, סוכר, טיפת מלח ופלפל שחור גרוס.

אופציה – רוטב חזרת – להגיש בצד וכל אחד יחליט אם הוא רוצה לטבול מעט את פרוסת הסלק ברוטב.

 

 

 

9 thoughts on “סלק אפוי

  1. אני נהניית מאד ממתכונייך ועוקבת בדבקות רבה מאז תחילת הבלוג

    האם יש אפשרות עכשיו בפורמט הזה של הבלוג להוסיף אפשרות להדפסה?? אודה על כך מאד

    תודותיי וימים טובים

  2. בוקר טוב שפרה,
    מזמן חיפשתי מתכון שילמד לאפות סלק בתנור, תודה רבה.
    יש לי רק שאלה אחת – על כמה מעלות לאפות?
    תודה רבה ושבת שלום,
    חדוה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *