מג'דרה בורגול ועדשים ברוטב סילאן

מג'דרה בורגול כותרת

יום שבת, או טו טו מגיעים כל הילדים הגדולים והקטנים, תוספת אחת עדיין לא מוכנה. הפירה מוכן,  הקטנים מסודרים, אבל מה בנוסף ? עוד פעם אורז (כן, כן, מאד מאד אוהבים), אבל די, מספיק צריך משהו חדש. חיטטתי במגרת שקיות המיצרכים, בתחתית המגרה אני רואה משהו, כן בורגול. טוב מיד מתחילים לאלתר. סלט מבורגול כבר הכנתי, נכין משהו חדש. על השיש שכבה שקית עם מספר בצלים אדומים וליד הבורגול נצנצה שקית עדשים שחורים. יש לנו מנה.

שילוב יפה של צבעים – חום בהיר עם נקודות שחורות, נוסיף מעט חמוציות אדמדמות, שקדים לבנבנים לאיזון וטעם, ויש לנו תוספת מנצחת. התקבלה מנה מאד מאד טעימה, אחרת, טובה מאד מעט חמה אבל גם בסלט קר. הקטנים לא רצו לטעום בגלל "כל הדברים האלה בפנים – שקדים וחמוציות", בפעם הבאה אוריד להם מנה לפני שאוסיף את "הדברים האלה", אני בטוחה שיאהבו.

הכמות שהתקבלה די גדולה, אפשר לצמצם בחצי את הכמות.

2 כוסות בורגול גס

1/2 2 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל

1 קוביה שום קפוא

4 כפות שמן זית

1 כוס עדשים שחורות / ירוקות

2 בצלים אדומים גדולים פרוסים

1 בצל יבש פרוס

1 כף סוכר

3 כפות סילאן

2 כפות רכז רימון

חופן גדול חמוציות / צימוקים שחורים

100 ג` שקדים פרוסים / גרוסים

ההכנה

נתחיל בבצל – לשים במחבת 1 כף שמן קנולה בלבד !!! לחמם מעט, להוסיף הבצלים וכף סוכר,

מג'דרה בורגול בצל

 

לערבב, לכסות את המחבת. הבצל ייטגן מצוין עם הנוזל האישי שלו ולא עם כמות גדולה של שמן. לערבב מדי פעם, להזהר שלא ישרף !!!!

לשים את השקדים והחמוציות במחבת קטן + כפית אחת שמן, לטגן מעט, להזהר שלא יישרף !!!

מג'דרה בורגול שקדים

לשטוף  את העדשים, לשים בסיר, לכסות במים ועוד מעט, לבשל עד ריכוך (בערך 30 -20 ד`), לסנן

לשים את הבורגול בקערה, לשפוך עליהם את המים הרותחים, להוסיף מלח, פלפל, שום קפוא, לכסות, להשאיר כ – 15 ד`, להסיר המכסה, לפורר את הגרגירים עם מזלג, להוסיף את שמן הזית, לערבב, להוסיף את העדשים,

מג'דרה בורגול אמצע

את הבצל המטוגן, את הסילאן והרכז, לטעום ולשפר טעמים.

להעביר לקערה ולהנות מאד.

מג'דרה בורגול סוף

 

 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *