פוקצ'ה זיתים פיקנטית

פוקצה זיתים

כמי שמאד מאד אוהבת לחם הפוקצ`ה הזו  נפלאה.

היא בין לחם לפוקצ`ה, ההכנה קלה מאד, ריח נפלא מתפשט בבית ועושה חשק  לאכול מיד את הפוקצ`ה.

במקום זיתים אפשר להשתמש בגרעיני חמניה, אבטיח או אגוזים.

פוקצה זיתים אחרי

 

בצק

1/2 3 כוסות קמח

1/2 חב` שמרים

1/2 1 כוס מים פושרים

1 כפית סוכר

1/4 כוס שמן זית / 50 ג` חמאה

תוספת

3/4 כוס זיתים

2 כפות שמן זית

1 כף תבלין טוסקנה

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה.

 

ההכנה

לשים את כל מרכיבי הבצק בקערת המערבל עם וו גיטרה, לערבל מספר דקות עד שהבצק אחיד וחלק.

פוקצה זיתים בצק

 

הבצק  רך ומאד נעים לעבודה.  לכסות את הקערה, להניח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

ללוש מעט, להתפיח שוב.

לערבב את כל התוספות, להוסיף לבצק, ללוש היטב, להעביר את הבצק לתבנית ובעזרת הידיים לשטח לפיתה גדולה, להשאיר לתפיחה. 

לחמם תנור ל – 180 מעלות.

בעזרת האצבעות ליצור חורים בבצק, לזלף מעט שמן זית,

פוקצה זיתים לפני

 

לאפות כ – 40 ד`, עד השחמה.

לקרר מעט, לפרוס לפרוסות ולהנות.

פוקצה זיתים אמצע

 

ניתו להכין כיכר לחם במקום פיתה.

פוקצה זיתים סוף

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *