כריך טרין

 כריך טרין כותרת

 

הכריך הזה הוא שונה לחלוטין ממה שהכרתם. מכירים את כל האנשים שאוהבים להוציא את כל "הרך" של הלחמניה ? זה סוד הכריך הזה. משאירים רק את הקליפה, מוציאים לו את הנשמה עם לחיצה חזקה יחד עם כל התוכן הטעים ומקבלים מנת פתיחה מ ה מ מ ת.  הן נפלאות  ליד מנה ראשונה כמו מרקים או סתם מנות פתיחה.

הטעם הוא כמו של טרין – טרין הוא מנה של ירקות, ממרחים, גבינות או בשרים המונחים אחד מעל השני כאשר כל שכבה משפיעה על חברתה בטעם, מונחת עם משקל לדחיסה ומחכה מספר שעות עד ההגשה.

מה לעשות עם "הרך"? אני מכניסה לשקית, מקפיאה, עוד מעט נתחיל להכין גספצ`ו או בתוך תערובת הקציצות.

אני הכנתי עם גבינות וירקות קלויים אבל הוא נפלא גם עם נקניקים ופסטרמות למיניהם.

יש להכין לפחות 5, 6  שעות לפני ההגשה.

אני השתמשתי בלחמניות מאורכות של באגט אבל אפשר להשתמש בבאגט שלם.

החומרים הם  – 4 לחמניות כמובן שניתן להכין פחות. נשמר מצוין במקרר לפחות יומיים.

 

4 לחמניות מאורכות של באגט

ממרחים קנויים באיכות טובה של: פסטו, זיתים, פלפלים, עגבניות מיבשות, ממרח עגבניות מיבשות,או כל ממרח שאתם אוהבים, גם חרדל ומיונז כמובן.

1/2 קופסא פלפלים קלויים של רפאל

1 חציל

גבינות שאתם אוהבים: צאן מכל הסוגים, פטה, בולגרית, גבינות צהובות. להשתמש לפחות בשני סוגי גבינות.

עלי בזיליקום

 

ההכנה

החציל – לפרוס,  למרוח שמן זית, לקלות בתנור  עד השחמה.

לסנן במסננת את הפלפלים הקלויים

לפרוס את הלחמניות, להוציא את כל הפנים הרך, להשאיר רק את הקליפה

למרוח  1 כפית ממרח ועוד ממרח שונה בצד השני של הלחמניה.

כריך טרין ממרחים

 

לפזר 1 כף של פלפלים לכל אורך הלחמניה, לחצות את פרוסות החציל לחצי, לסדר לכל האורך על הפלפלים.  לפרוס את הגבינות, לסדרן על הירקות, לשים מעל הגבינות את עלי הבזיליקום.

כריך טרין מוכן

 

לסגור את שני חצאי הלחמניה, להדק היטב, להחזיר לשקית, אחת ליד השניה.

כריך טרין שקית

 

לשים על שקית הלחמניות תבנית אפיה גדולה, מעל התבנית לשים משקולות כמו קופסאות שימורים גדולות, מעליהן 1 ק` של קמח, סוכר וכו`. העיקר שיהיה כבד וימעך את הלחמניה.

כריך טרין משקל

 

לפני ההגשה, לפזר את כל המשקל הכבד למקומו, להוציא את הלחמניות מהשקית, לפרוס לפרוסות יפות ולהגיש.

פסעגכריך טרין סוף

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *