סופריטו – בשר ותפוחי אדמה

 

ספריטו בקר וטלה כותרת

טיילנו בירושלים (ראו פוסט),  בשוק מחנה  יהודה ראינו והצצנו לכל המסעדות הקטנות עם הסירים הגדולים והריח הנפלא שנישא באויר. כמעט בכל  מסעדות האוכל היו סירים עם ספריטו.  לכל מי שלא יודע – ספריטו הוא מאכל קדרה של עוף ותפוחי אדמה. אני מכירה אותו מצוין מילדותי. לא היה כמעט שבוע בלי ספריטו ושל אימי היה מעולה !!! 

היום מכינים ספריטו גם מבשר בקר אבל המקור הוא עוף – למי היה אז כסף לבשר בקר ?? (גם היום בבתים רבים עדיין אין, לא יאומן במאה הנוכחית אנשים צריכים לחשוב פעמיים ושלוש לפני קנייה במרכול, אבל בואו לא ניכנס לזה).  אני ממעטת מאד להכין ספריטו לא כי הוא לא טעים, אלא בגלל טיגון תפוחי האדמה. הטיגון נותן למנה את הטעם הטעים מאד ואי אפשר לפסוח עליו.

בבית, החלטתי בכל זאת להכין לשבת ספריטו.  הכנתי אותו משילוב של בשר בקר וטלה, עם תפוחי אדמה מטוגנים קלות, היה מעדן.

הכמות היא ל – 10 אנשים רעבים

 

1 ק` בשר כתף בקר חתוך לחתיכות גסות כ – 4X4 ס"מ.

1 ק` כתף טלה חתוך לנתחים גדולים – קניתי במרכול 1/2 חינם.

6,7  תפוחי אדמה קלופים חתוכים  לקוביות גדולות

1 בצל גדול פרוס

1 שורש סלרי קלוף, חתוך לקוביות

1 שורש פטרוזיליה קלוף לפרוס

4 גזרים קלופים ופרוסים

5 שיני שום חצויים

מלח, פלפל

1 כף כמון

1 כף פפריקה

1/2 כפית בהרת

2 כפות רכז רימונים

1/2 1 כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

סיר גדול שמתאים לאפיה בתנור.

 

ההכנה

לחמם בסיר קטן את השמן לטיגון עמוק.

לשטוף את נתחי הבשר, לייבש על נייר סופג.

לטגן את תפוחי האדמה בשמן הרותח, בכל פעם כמות קטנה, עד הזהבה קלה, לשים במסננת.

בסיר גדול שנכנס לתנור לשים 1 כף שמן, לא יותר !!!!, לחמם מעט, לטגן את הבצל, להוסיף את השום, הסלרי, שורש הפטרוזיליה,  והגזר, לטגן מספר דקות, להוסיף את נתחי הבשר, לטגן  מעט, להוציא לקערה גדולה.

ספריטו בקר וטלה טיגון

 

לחמם תנור לחום של 160 מעלות.

לשים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה המטוגנים,

ספריטו בקר וטלה תפוחי אדמה

 

מעליהם את כל תכולת  קערת הבשר, המים, כל התבלינים,

ספריטו בקר וטלה לפני תנור

 

להביא לרתיחה, להעביר לתנור למשך כשעתיים – שעתיים וחצי.

להוציא את הסיר מהתנור, לערבב מעט, להגיש עם סלט ולהנות מאד.

ספריטו בקר וטלה סוף

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *