פריקי ויוגורט עיזים / כבשים

פריקי ויוגורט 1

כאשר בעלי אכל את המנה ההזו הוא אמר – איזו מנה מרעננת, ואכן היא כזו.

אני מכינה את הפריקי כמנה בסיסית, עם תיבול שיכול להתאים לבלי סוף שילובים,  התערובת נשמרת מספר ימים במקרר.

לפריקי הוספתי מרק יוגורט הדומה מעט לצזיקי שאני אוהבת מאד, קיבלנו מנה שופעת בריאות, לארוחות צהרים קלות או ערב.

 

פריקי

1 כוס פריקי

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום רצוצות

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

1/2 כפית קנמון

1 כפית מרק עוף

1 כוס מים

50 ג' שקדים גרוסים קלויים

50 ג' צנוברים קלויים

1/2 כוס חמוציות

 

ההכנה

שיטפו היטב את הפריקי, סננו, הניחו בצד לחצי שעה.

פריקי ויוגורט פריקי

שימו בסיר את השמן, חממו מעט, הוסיפו את הבצל, טגנו עד הזהבה, הוסיפו השום, ערבבו, הוסיפו את הפריקי הנקי  והמסונן, את המים את כל התבלינים, הביאו לרתיחה, הנמיכו ובשלו כ – 2,3 ד', סננו.

 

הוסיפו את השקדים, הצנוברים והחמוציות, ערבבו.

התערובת מוכנה, היא טעימה מאד כמו שהיא, ניתן לשמור במקרר, להכין כל מה שאתם רוצים – בסיס לירקות מבושלים, אפויים, מטוגנים, תכינו מכמות הדרושה לכם  סלט עם עשבי תיבול, כבסיס לעוף, קציצות וכו'.

פריקי ויוגורט פריקי ותוספים

 

אני הוספתי מרק יוגורט כבשים

החומרים לשתי מנות

1 גביע  יוגורט כבשים / עיזים

1/2 כוס משקה יוגורט כבשים

2 שיני שום כתושים

1 כפית שמיר קצוץ

1 כפית נענע קצוצה

1 מלפפון קצוץ קטן

ערבבו את כל החומרים.

הרכבת המנה

שימו בצלחת של מרק 3 כפות פריקי,  הוסיפו 1/2 עגבניה קצוצה קטן, מעל מחצית מכמות המרק, זילפו מעל מעט שמן זית ותהנו ממראה של מנה יפה.

אם אתם רוצים מרק דליל יותר הוסיפו כמובן יותר משקה יוגורט

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *