קדרת קיטניות ובשר

קדרת קיטניות ובשר 1

במסגרת ניקוי המקפיא לפסח מצאתי כמות יפה של בשר צלעות עם עצם. משום מה לא הכנתי ממנו כלום והנה הוא צץ לפתע. כמו כן מצאתי גם קישקע לחמין שניקנה במקום איכותי ביותר. טוב, צריך להכין משהו.

הבשר מתאים לבישול ארוך, הקישקע  נתנה כמובן את הפיתרון – קדרה המתבשלת כל הלילה  יחד עם קיטניות שונות.

התוצאה והריח היו ניפלאים – מומלץ ביותר.

 

1/2 1 – 2  בשר שפונדרה  עם עצם, חתוך או צלעות עסיסיות

2 בצלים גדולים פרוסים גס

5 שיני שום שלמות

קיטניות  –  3/4 כוס של: עדשים ירוקות, חומוס, שעועית, חיטה, גריסים, אורז מלא

5-6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 2X2

מלח, פלפל

1 רסק עגבניות

כף גדושה פפריקה

כף גדושה כמון

1/2 כפית בהרת

כף סוכר חום

אופציה – קישקע

ביצים רחוצות

סיר גדול של חמין

 

ההכנה

לשטוף את הקיטניות, להשרות בקערה גדולה כ – 3 שעות

לשטוף את הבשר.

בסיר לשים שמן  קנולה, לחמם, להוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה, להוסיף השום,  את הבשר, לערבב,

קדרת קיטניות ובשר בשר

 

להוסיף את כל התבלינים, לסנן את הקיטניות, להוסיף יחד עם תפוחי האדמה, להוסיף מים עד כדי כיסוי, להביא לרתיחה.

קדרת קיטניות ובשר סיר מים

 

לחמם תנור לחום של 120 מעלות.

לבשל את הקדרה כ – 15 ד', להעביר לתנור החם.

אם אתם משאירים כל הלילה, תוסיפו מים לפני שאתם הולכים לישון ושוב בבוקר לבדוק אם יש צורך במים נוספים.

אם אתם אופים כ – 6,7 שעות תבדקו אחרי כ – 3 שעות אם צריך להוסיף, בד"כ צריך.

 

אם אתם מוסיפים קישקע  – במידה וכל הלילה – לפני שהולכים לישון שימו מעל הקיטניות, אם למספר שעות – מההתחלה.

קדרת קיטניות ובשר קבנוס

את הביצים להוסיף כבר בתחילת הבישול.

בכל מקרה תתאפקו עם הריח כי הוא נפלא !!! תיהנו.

קדרת קיטניות ובשר מוכן

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *