קדרת בשר, תרד ואורז

מאכלי קדרה הם דבר נפלא. כל הטעמים משתלבים אחד בשני  והתוצאה תמיד מוצלחת.

אם הסתכלתם מעט בבלוג נוכחתם שאנו בבית מאד אוהבים תרד. גם במתכון זה יש תרד שנותן טעם מיוחד לבשר ולאורז.

מנה דומה מאד לזו אכלנו ביוון שגם שם התרד מככב, המתכון מורכב מחומרים פשוטים שנותנים מנה טעימה מאד.

המיצרכים

1/2 ק' בשר בקר טחון

3 בצלים קלופים וקצוצים

3 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצים

1 כפית סוכר

1 ק' תרד טרי ושטוף

1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות

1/2 1 כוסות אורז  שטוף ומסונן

מלח, פלפל שחור בנדיבות

1 כף פפריקה

1 כפית צ'ילי מתוק

1/2 כפית בהרת

2 כוסות מים רותחים

100 ג' צנוברים – אופציה

ההכנה

מחממים בסיר גדול ושטוח או במחבת שטוחה גדולה ועמוקה עם מכסה, את השמן, מוסיפים את הבצל והסוכר ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים את השום, מערבבים מעט, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד אשר מתקבלים פירורים.

מוסיפים את התרד, העגבניות ואת כל שאר התבלינים, מערבבים.

מוסיפים את האורז, מערבבים, מוסיפים את המים, מערבבים היטב את כל החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים בסיר מכוסה 20 ד'.

בגמר הבישול שומרים על סיר סגור עוד 15 ד' לפחות.

מעטרים בצנוברים ומגישים

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *