פרוסות נמסות של צלי בקר

3299107_907

את הבשר הנפלא הזה אכלנו בארוחת צהרים אצל חברה טובה שלי. הוא היה נפלא כל כך שלא הפסקנו לאכול ולהנות ממנו. כמובן שביקשתי את המתכון, הוא מאד קל להכנה אבל הדרך ארוכה ארוכה אבל שווה את התוצאה.

יום אחד – לשים את הבשר במרינדה במקרר, יום שני – לבשל, לקרר, להעביר למקרר, יום שלישי – לפרוס ולאפות בתנור.

כפי שאמרתי – הדרך ארוכה ומתפתלת……… התוצאה נהדרת.

הכמות מספיקה ל – 8 – 10 אנשים

 

1 אריזה קפואה של צלי עגל ארוז ברשת

תערובת למריחה

6 – 7 שיני שום מגורדות / 3 קוביות שום קפוא

2 כפות גדושות חרדל גרגירים

3 גבעולים רוזמרין טרי  / פטרוזיליה

3 כפות דבש

רוטב

1 בצל גדול קצוץ

 2  שורש פטרוזיליה שטוף, נקי וחתוך גס

שורש קטן סלרי נקי חתוך גס

2 גזרים חתוכים גס

מלח, פלפל

1 כף פפריקה

1 כף תבלין טוסקנה

1 כפית כמון

1 כף מרק עוף

3 עלי דפנה

1/2 כפית בהרת

3 כוסות יין אדום

1 כוס מים

סיר רחב

 ההכנה

להפשיר את הבשר, לערבב את כל חומרי  התערובת למריחה למירקם אחיד, חוץ מהרוזמרין, לפרוס על משטח נייילון נצמד, לשים את גוש הבשר על הניילון,  את הרוזמרים על הבשר, לעטוף היטב את הנתח,  להכניס לשקית ניילון נוספת, להניח על צלחת, להכניס למקרר למשך כ – 24 שעות.

3299107_912

לשים בסיר מעט שמן קנולה, לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להסיר את הניילון מהבשר, לשים את הגוש על הבצל, לסגור את הבצל מכל הצדדים.

3299107_913

להוסיף את המים, היין וכל התבלינים, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל כשעתיים, להפוך את הנתח באמצע הבישול.

לקרר את הבשר, להוציא את הבשר מהרוטב, להעביר לכלי, להכניס למקרר עד למחרת, את הרוטב לסנן, להעביר לכלי ולמקרר.

לחמם תנור לחום של 160 מעלות.

ביום השלישי להכנה,  כשעתיים לפני ההגשה, להוציא את הבשר והרוטב מהמקרר, לגזור את הרשת, (זהירות זה משפריץ), לפרוס את הבשר לפרוסות דקות,

3299107_906

לסדר בתבנית, לצקת את כל הרוטב על הבשר,  לאפות כשעתיים, מדי פעם להרטיב את הפרוסות העליונות.

להוציא את התבנית, לקרר מעט ולהנות מאד.

3299107_901

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *