סינטה ברוטב רימונים

3299107_832

מחפשים מנה מהירה, ומשאירה רושם ? זו המנה.

נתח יפה וגדול, עם צבע מגרה, מסביב תפוחי אדמה מפתים, לא מספיק ????

אני נותנת כמויות לנתח של 1 ק', אם גדול יותר – תכפילו לפי הצורך.

בקשו מהקצב לשים את הנתח ברשת לשמירה על איחוד הבשר.

 

1 נתח סינטה במשקל  1 – 2 ק'  (תלוי במספר הסועדים)

הרוטב

2 כפות גדושות חרדל גרגירים

4 כפות סילאן / דבש

2 קוביות קפואות שום (כ – 6 שיני שום כתושות)

פלפל שחור גרוס

5 כפות רכז רימון

מלח גס

1/2 1 כף צ'ילי מתוק

תפוחי האדמה

5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

1/4 כוס שמן זית

2 כפות גדושות אבקת מרק בצל

מעט מלח גס

פלפל גרוס

1/2 כפית אבקת שום

תבנית חד פעמית גדולה מרופדת בנייר אפיה

 

ההכנה

כ – 3 – 5 שעות לפני הכנה הסינטה,  שיטפו את הנתח, ייבשו בנייר סופג,  ערבבו את כל חומרי הרוטב, חוץ מהמלח והצ'ילי,   שימו את הנתח  בתבנית, מירחו היטב את הנתח בכל צדדיו, כסו ותנו לו לנוח.

3299107_833

 

כשעה וחצי לפני ההגשה, חממו תנור לחום של 250 מעלות, פזרו את המלח, מירחו עם כפות הידיים את הצ'ילי  על הנתח, הכניסו לתנור לקבלת מכת חום, אם הנתח הגודל של 1 ק', הכניסו ל – 15 ד', אם כ – 2 ק', 20 ד', הנמיכו  לחום של 180 מעלות,  אפו  1 ק' – 30 ד', 2 ק', 40 ד'.

 

תפוחי האדמה

בשלו את תפוחי האדמה חצי בישול – עד רתיחה, עוד 2,3 ד', כבו את הלהבה, סננו את המים, החזירו את תפוחי האדמה לסיר. כחצי שעה לפני שנתח הבשר מוכן, תבלו את תפוחי האדמה בכל החומרים, ערבבו היטב, הוציאו את התבנית, היפכו את הנתח , פזרו סביב הנתח, ואפו יחד 30 ד'.

3299107_834

 

הוציאו מהתנור, המתינו כ – 15 ד', פירסו בצד או בשולחן והגישו.

3299107_835

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *