מרק גזר בניחוח תפוז

3299107_992

עונת התפוזים בשיאה, הם מתוקים, טעימים ומלאים מיץ מגשמי הברכה שירדו עליהם, למה שלא נוסיף אותם למרק גזר כתום, שירגישו בבית.

המיץ מוסיף טוויסט טעים ומיוחד למרק, שווה לנסות

 

5 גזרים גדולים  קלופים

1 בצל / פרסה קצוצים

50 ג` חמאה / שמן זית

1 פלפל כתום גדול נקי מגרעינים

2 שיני שום חתוכות

1 בטטה ביינונית קלופה

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

חופן גדול כוסברה / פטרוזיליה

מלח, פלפל

1 כף פפריקה

1 כף כורכום

2 כפות אבקת מרק

לקישוט  שמנת חמוצה 9% / יוגורט עיזי

שקדי מרק

 ההכנה

את הירקות לקצוץ גס.

לשים בסיר למרק את החמאה / שמן, להמיס או לחמם, להוסיף את הבצל, לטגן מעט, להוסיף את הפלפל והשום, לטגן, להוסיף את כל החומרים, לערבב, להוסיף מים כדי כיסוי ועוד מעט, לטבל, להביא לרתיחה, להנמיך ולבשל 30 ד`.

 

לרסק בעזרת בלנדר ידני – לא לרסק למירקם חלק מאד, להשאיר מעט חתיכות גסות.

ההגשה – למזוג מרק לצלחת, במרכז להוסיף כף שמנת / יוגורט, לפזר מעל מעט שקדי מרק.

בתיאבון.

3299107_991

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *