מה עושים עם עוף מהמרק?

 

עוף מהמרק 1

שאלה נפוצה – מה עושים עם העוף או ההודו שנשארים לנו מהמרק ??

חבל מאד לזרוק, לאכול את העוף / הודו טעים רק כאשר המרק טרי, אצלי בבית בכל אופן אף אחד לא רוצה "עוף מכובס".

ישנם שני פתרונות:

הראשון הוא להכין מרק כמו לתינוקות – לפרק את העוף, להחזיר למרק ולרסק הכל יחד, העוף והירקות. מתקבל מרק מעט מוקרם טעים ביותר. אצלנו בבית הוא אהוב מאד.

הפיתרון השני הוא להכין דפי אורז עם מלית העוף:

 

המיצרכים

לפרק את העוף מהעצמות, לחתוך לחתיכות קטנות ביותר, כמעט מפוררות

2 בצלים גדולים קצוצים

מלח, פלפל

1/2 כפית קנמון

1 כף סוכר

 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד

1/4 כפית גי'נג'ר מגורד

2 כפות צ'ילי מתוק

12/ כוס מים / מרק עוף

שמן קנולה לטיגון

 

ההכנה

לטגן את הבצלים בשמן עד הזהבה, להוסיף לבצל במחצית הדרך את כף הסוכר, לערבב ולהמשיך לטגן,  להוסיף את העוף המפורר, את כל התבלינים, לערבב היטב את 1/2 כוס המים / מרק ולבשל על אש נמוכה עד לספיגת כל הנוזלים.

לקרר היטב, למלא את דפי האורז – איך ? ראו את המתכון של דפי האורז

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1839602

לחמם שמן במחבת, לטגן קלות את דפי האורז ולהגיש – נפלא וטעים מאד !!!

 רוטב

1/2 קופסא חלב קוקוס

1 כף חמאת בוטנים

1 כף סילאן / סוכר

1 כף צי'לי מתוק

לערבב היטב בבלנדר הידני

 סלט עוף אסיאתי

4 יח' עוף מהמרק נקיים וחתוכים

1 חסה קטנה (רצוי אייסברג, אם אין אז חסה עגולה) חתוכה לרצועות

2 חב' איטריות מג'יק חתוכות ל – 4

1 פלפל אדום פרוס דק

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

רוטב

4 כפות שמן קנולה

2 כפות שמן סומסום

2 כפות רוטב סויה

2 כפות מיונז דל שומן

2 כף גדושה חמאת בוטנים

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות דבש

1 כף חרדל גרגירים

2 כפות סילאן / דבש

 ההכנה

לשים את כל מרכיבי הסלט בקערה

את כל מרכיבי הרוטב לשים בכוס של בלנדר ידני, לערבב הכל היטב בעזרת הבלנדר עד למירקם חלק וסמיך מעט.

לשפוך על הסלט, לערבב היטב, לחכות כשעה עד ההגשה.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *