חזה עוף שלם צלוי

 

חזה שלם - כותרת

כפי שרשמתי בבלוג, טיילנו בליטא ולטביה, האוכל היה די בסיסי אבל היו גם כמה מנות שאהבנו מאד. אחת מהן היתה חזה העוף. בכל מלון מגישים את חזה העוף – לא נתחי עוף !!,  חזה עוף כפי שהוא ולא חתוך וחבול מפטיש השניצלים. הנתח היה עסיסי ביותר וטעים מאד.

כיוון שאנו בקיץ החם (למה אין לנו מעט, אבל מעט ממזג האויר האירופאי ???),  חיפשתי מנה זריזה וזמינה לארוחת הצהריים. בדיוק  ערכתי קניות במרכול, קניתי נתחי חזה עוף שמנמנים וורדרדים, הגעתי הביתה, שטפתי היטב, ייבשתי, תיבלתי, ולמחבת. עד שסיימתי לסדר את הקניות (מטלה שנואה ביותר), ולהכין סלט ירקות, הנתחים היו מוכנים.

אם אתם מוציאים את הנתחים מראש, הכינו כל רוטב שאתם אוהבים, (הסתכלו בכתבה  על המרינדה בבלוג, או כל רוטב ויניגרד אחר (הצעה בהמשך) 

היה טעים, עסיסי, וכפי שבעלי אמר (לאחר שהתרגל לנתחים הדקים), סוף סוף יש מה לאכול……

 

2 נתחי חזה עוף לא חתוך דק, שטוף ויבש

2 כפות שמן קנולה

2 קוביות שום קפוא

1 כפית פפריקה

מלח, פלפל

1/2 כפית כמון

1 כף רוטב צ'ילי מתוקרוט

רוטב ויניגרד

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

1 כפית בלסמי

1 כף רוטב צ'ילי

2 שיני שום קצוצות

1 כפית חרדל

1 כף דבש

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר

מחבת עם מכסה

ההכנה

חממו את השמן, מעט, הוסיפו את השום הקפוא, ערבבו יחד עם השמן, הוסיפו את הפפריקה לשמן, ערבבו מהר ובמרץ,   הסירו את המחבת מהחום, הוסיפו את כל שאר התבלינים, ערבבו, החזירו לחום הכיריים, הוסיפו את נתחי העוף,

3299107_731

 

היפכו לצד שני,  הנמיכו את החום לחום ביינוני -גבוה,  כסו את המחבת,

3299107_732

 

טגנו מכל צד 7,8  דקות,  (תלוי בעובי הנתח) אם יש לכם טיימר – השתמשו בו.

 

בינתיים הכינו סלט ירקות שאתם אוהבים, הניחו לידו את הנתחים, בתיאבון.

אם אתם מכינים רוטב ויניגרד או כל  רוטב אחר – השרו את הנתחים שעה לפחות.

היה כל כך טעים שגם למחרת היה ביקוש, הפעם הכנתי את המרינדה שלי  (הסתכלו בבלוג), היה מעולה !!!!!!

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *