המבורגר וצ'יפס אפוי

 

3299107_693

ביום שישי בערב היינו בערב בייתי שקט (דבר נדיר בביתנו), החלטתי לפנק את בעלי בארוחה שהוא מאד מאד אוהב – המבורגר וצ'יפס. אבל איך עושים זאת בלי הרבה קלוריות ובכל זאת לשמור על הטעם הטוב? ובכן נתחיל מהבשר, הוא חייב להיות בשר איכותי כיוון שההמבורגר הוא בשר נטו בלי הרבה תבלינים ותוספות. תשתדלו  "להשקיע" ולקנות בשר טוב. אני קניתי ביהוד בחנות של ספייסס שם יש את מוצרי הבשר של חב' מרינדו המעולים. אנו אוהבים בשא טלה ולכן קניתי בשר טחון של בקר וטלה. היה מעולה. למי שלא אוהב גם בשר בקר נקי תיתן תוצאה מצויינת.

לגבי הצ'יפס – ההסבר בהמשך

 

המיצרכים

500 ג' בשר בקר / בקר וטלה

1 בצל גדול  קצוץ

1 בצל קטן קצוץ קטן / בצל אדום

שמן זית

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום קצוצים

מלח, פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1 כף חרדל גרגירים

1 ביצה

 3/4 כוס פרורי לחם

 

ההכנה 

במחבת לשים 2 כפות שמן זית ולטגן את הבצל הגדול עד הזהבה, להוסיף את השום ואת הפטרוזליה, לקרר מעט, (אני אוהבת להעביר את התערובת לקערה מרופדת בהרבה נייר סופג), את הבשר לשים בקערה, להוסיף את התערובת המטוגנת, את הבצל הקטן הקצוץ דק ואת כל המוצרים – חוץ מפרורי הלחם. לערבב, להוסיף 3 כפות פרורי לחם, לערבב היטב.

ליצור קציצות, כמה? תלוי איך אתם אוהבים אני חילקתי את הכמות ל – 4  ויצרתי קציצות עבות ועסיסיות  אתם יכולים כמובן לחלק ליותר.

3299107_694

 

לחמם מחבת טפלון טובה ב 2 כפות שמן זית, לחמם מעט, לשים להניח את הקציצות במחבת. שימו לב לחום האש שלא יהיה חם מדי אבל גם לא קר. לטגן מכל צד בערך 4 – 5 ד'.

3299107_695

 

להוריד מהאש להעביר לצלחת ולהנות.

צ'יפס אפוי

המיצרכים

4 תפוחי אדמה גדולים (אפשר לא קלופים) שטופים וחתוכים לצ'יפס עבה

שמן זית

6 שיני שום קצוץ גס

פלפל שחור גרוס

1 כף תבלין טוסקנה / פפריקה

מלח

ההכנה

 

לבשל את תפוחי האדמה החתוכים 10 ד' במי מלח, לסנן.

לחמם תנור לחום של 200 מעלות

במחבת לשים 2 כפות שמן זית, לטגן מעט את השום, להוסיף את תפוחי האדמה, לערבב, לתבל במלח פלפל ובאבקת טוסקנה,  להעביר את תכולת המחבת לתבנית, לאפות עד השחמה קלה.

3299107_696ח

לסדר בצלחת יחד עם ההמבורגר, נו, לא יותר טעים מאשר במסעדה?

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *