מרינדה לשיפודים ועוף

 

מרינדה 1

יום העצמאות כבר בפתח, איך אפשר בלי פיקניק יחד עם כל עם ישראל או לפחות ברבקיו על המרפסת או בפארק הקרוב לביתכם?

יש לכם כאן שני מתכונים מנצחים למרינדה של שיפודים או חזה עוף, מבטיחה הצלחה ומחמאות רבות.

מרינדה בסגנון אסיאתי

10 יח' שיפודים

המישרה

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס חומץ

1/4 כוס רוטב סויה

5 שיני שום קצוצות

1 כף גדושה חמאת בוטנים

1 כף כמון

1 כף פפריקה

מלח,פלפל

2 כפות גדושות סוכר חום

1 עלה גדול דפנה כפית

כפית גי'נג'ר טחון (1 קוביה קפוא )

 

ההכנה

לשים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר, לערבל עד למירקם אחיד.

לשטוף היטב את השיפודים, לייבש מעט,  לשים בתבנית  גדולה אחד ליד השני  – אפשר בהחלט בצפיפות,  לשפוך את הרוטב על השיפודים.

חמרינדה 2

 

ניתן להכין בבוקר ולצלות בצהריים, זה מספיק זמן לשרייה.

במידה ומשתמשים בחזה עוף – להכין בדיוק באותה דרך אך כאן להשתמש בקערה עמוקה או קופסא גדולה, להניח את הנתחים בשכבה אחת, לצקת מעט רוטב וחוזר חלילה אחד על גבי השני, לא לשכוח לצקת רוטב בין שכבה לשכבה.

להוציא את הנתח או השיפוד, לצלות ולהנות.

רוטב  בסגנון  קריאולי

כשהיינו בניו אורלינס,  אהבנו מאד את התיבול במקום. הוא היה שילוב של אוכל צרפתי עם השפעה חזקה מאד של האיים הקריביים עם תיבול חזק וחריף למדי.

כאשר בתי סיפרה לי על רוטב  על בסיס קטשופ ניזכרתי בטעמים  בניו אורלינס והנה המרינדה הנפלאה הזו האהובה עלי ביותר.

נשאלה שאלה בקשר לכמות הסוכר – אין כאן טעות אך למי שהכמות מפריעה – נסו עם 3/4 כוס.

1 כוס סוכר חום

1/2 1 כוס קטשופ

3/4 כוס מים

1 כף חומץ בלסמי

כף גדושה חרדל

5 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

פפריקה

1 כף צ'ילי מתוק

 

     ההכנה     

לשים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר,  לשפוך על השיפודים כמו בתמכון הקודם.

תיהנו משני הרטבים, הם ניפלאים !!!!

חג שמח לכולנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *