רוסטביף

 

רוסטביף

רוסטביף הוא מנה שדורשת כבוד.  מקורו הוא באנגליה שם הוא מאכל לאומי. ההכנה פשוטה וקלה אך התוצאה היא של מנה איכותית.

כדי שהמנה תצליח יש לקנות בשר איכותי וטרי רצוי נתח סינטה. בסינטה יש לנו מעל הנתח שכבת שומן הנמסה בשעת הצליה ונותנת לנו את עסיסיות המנה.

היום בצהרים הכנתי למשפחתי רוסטביף לארוחת הצהריים בשבת . הודעתי להם להגיע בזמן כדי שהמנה תהיה במיטבה, וכך היה. ההצלחה והשמחה היתה רבה, כל חתני אוכלי ואוהבי הבשר התמוגגו אך גם כל השאר לא טמנו ידם בצלחת. נסו ולא תצטערו.

יש האוהבים לצלות את הנתח על רשת התנור אני אוהבת לשים מסביב תפוחי אדמה ולהנות מרוטב הבשר הנספג בתפוחים. תחליטו מה אתם אוהבים.

 

המיצרכים

נתח סינטה שלם במשקל 2 ק'.

6 כפות שמן זית

2 כפות מלח גס

2 כפות פלפל גרוס

2 גבעולי רוזמרין

7 תפוחי אדמה בגודל בינוני חתוכים לחתיכות גדולות

3 כפות שמן זית

2 כפות מלח גס

1 כף פלפל שחור גרוס

תבנית גדולה של התנור

 

ההכנה

לחמם את תנור האפיה לחום של 250 מעלות.

למרוח את הנתח בשמן זית ולטבל במלח ופלפל. לשים במרכז התבנית את עלה הרוזמרין ועליו את נתח הסינטה.

לפזר מסביב את תפוחי האדמה, לפזר מעל את שמן הזית, המלח והפלפל.

לאפות בחום גבוה 20 ד', להנמיך את חום התנור ל – 180 מעלות ולאפות עוד 45 ד'. להוציא את הנתח, בעדינות תבדקו אם דרגת העשיה מתאימה לכם – תעשו חתך בחלק העבה ביותר ותציצו, אם עדיין נא מדי לטעמכם הכניסו לעוד 10 ד'.

המתינו 10 ד', פירסו לפרוסות ותיהנו.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *