פלפל ממולא

 פלפל ממולא 1
התבקשתי להביא "משהו" לארוחה עם חברים. החלטתי ללכת על הפלפל הממולא. חיפשתי פלפלים קטנים במיוחד בצבעים שונים, סידרתי אותם בסיר רחב מאד ושטוח היו בסיר כ- 20 פלפלים, הפלפלים עמדו כמו חיילים והמראה היה נפלא. אומרים שקודם כל העין אוכלת ואח"כ הטעם וכך היה. הפלפלים ניצחו בארוחת הערב.
 
 
 
פלפלים ממולאים

10-12 פלפלים אדומים קטנים מנוקים ללא הליבה

2-1 ק` בשר בקר / טלה  טחון

1 כוס אורז

1בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתוש

שמן לטיגון

2 גזרים קצוצים גס

1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל שחור, לפי הטעם

2-1 כפית בהרט

כפית גדושה פפריקה

ההכנה

1. את האורז לבשל ב –  3 כוסות מים לחצי בישול, לסנן

2. במחבת גדולה ושטוחה לטגן את הבצל עד לריכוך, להוסיף את השום, את הבשר הטחון ,לטגן יחד, להקפיד לפורר את הבשר, לערבב היטב עד שהבשר מבושל.

3.להוסיף את הגזר,האורז ואת כל שאר החומרים לערבב היטב ולהסיר מן האש.

4.להכין סיר גדול ושטוח שיכיל את כל הפלפלים

5. בכף למלא את כל הפלפלים ולהעמידם אחד ליד השני בצפיפות.

הרוטב

3 כוסות מים

2 יחידות קטנות רסק עגבניות

4 שיני שום גרוס

2 עלי דפנה

3 כפות שמן זית

מלח פלפל שחור לפי הטעם

פפריקה מתוקה

2 כפות צ`ילי מתוק

כפית סוכר

לערבב את כל החומרים בקערה, ליצוק את הרוטב בעזרת מצקת על ובין הפלפלים.

לכסות את הסיר, להרתיח, אחר רתיחה להוריד את הלהבה ולבשל כשעה בחום נמוך

אופציה – ללא בשר – הגדילו מעט את כמות האורז, בערך  1/2 כוס והכינו לפי ההוראות או הוסיפו בורגול – השרו 1/2 כוס בורגול גס בכוס מים רותחים למשך 10 ד', סננו, סחטו , הוסיפו לאורז והמשיכו לפי ההוראות. 

פלפל ממולא 1

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *