סלטי פסטה – פיקנטי עם גבינת עיזים, אסיאתי

כאחת שמאד אוהבת פסטה בכל הצורות והטעמים,  לא שכחתי את סלטי הפסטה למיניהם.

 

סלטי הפסטה מתפקדים כארוחה מלאה, נוחה מאד – לא צריך להכין ברגע האחרון כמו הפסטה החמה, ניתן להכין מראש, לשמור במקרר או מחוץ לו ואפילו טעים מאד לאחר יום יומיים, אידיאלי לפיקניקים.

הכנתי שני סלטים – האחד פיקנטי עם פסטו או רוטב פטרוזיליה ושום – קניתי בחנות הטבע – ניצת הדובדבן, הם ניקראים מוטי שף והם מאד מוצלחים – מומלץ.  גם גבינת העיזים הוסיפה המון, קיבלנו סלט  צבעוני ויפה למראה.

הסלט השני הוא בטעם אסיאתי, עם ירקות הפרוסים לגפרורים, עם סויה, שמן סומסום וצי`לי. נהדר !!!

מקווה שתהנו גם אתם וזיכרו – טעים מאד גם למחרת ואפילו יותר.

אני חילקתי חב` אחת לשניים בהכנה – בשלו את חב` פסטה בהרבה מים, שיטפו היטב היטב במים, חלקו לשתי קערות.

 

סלט פסטה פיקנטי

 

1/2 חבילה פסטה מבושלת ושטופה

סלסלה קטנה עגבניות שרי חתוכות לרבעים

1 פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות

3/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים

150 ג` גבינת פטה עיזים מפוררת

2 כפות גדושות  עיטורי עגבניות מיובשות – אוליביה

2 כפות גדושות פסטו / רוטב שום פטרוזיליה

רוטב

1/4 כוס שמן זית

1 כף סוכר חום

מלח, פלפל

ההכנה

הוסיפו את כל מרכיבי הסלט לפסטה, הוסיפו את מרכיבי הרוטב, ערבבו היטב.

 

 

סלט פסטה אסיאתי

1/2 חב` פסטה מבושלת ושטופה

2 מלפפונים פרוסים לגפרורים

2 גזרים קלופים פרוסים לגפרורים

1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות מאד

רוטב

3 כפות טחינה גולמית

2 כפות שמן סומסום

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב טריאקי

2 כפות סוכר חום

3 כפות שמן זית

3 שיני שום

2 כפות רוטב צי`לי מתוק

 

ההכנה

שימו בקערה את כל מרכיבי הסלט.

את מרכיבי הרוטב שימו בכלי של בלנדר ידני, ערבלו למירקם אחיד, טעמו ושפרו תיבול.

שיפכו את הרוטב על הסלט, ערבבו היטב. נהדר.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *