ריבת תותים לימונית

 

בדרך הביתה באחד מימי השבוע עצרתי בדוכן התותים האהוב עלי ( כפר מלל),  הבחורה במקום סיפרה שבסוף מאי נגמרת העונה. נעצבתי מאד. הפרי היפה והטעים ייעלם לנו עד שנה הבאה. צריך לחפש פירות אחרים למוזלי של הבוקר.  ואז חשבתי, למה לא נכין ריבת תותים טעימה ובייתית, בלי חומרים משמרים ולפי הטעם שאנו אוהבים ?  ניזכרתי גם בחמותי הטובה שכל עונה היתה מכינה לנו ריבת תותים נפלאה ומזה שנים רבות אין מעדן כזה בביתנו.

כל בנותי התפלאו מאד, מה, הכנת ריבת תותים? אף פעם לא הכנת לנו. ובכן הנה הגיע הרגע.

הריבה לא מתוקה מדי, חמצמצה ועדינה מאד. החסרון היחיד הוא זמן ההכנה הארוך.

אין בה כמות גדולה של סוכר, בדר"כ היחס הוא לכל 1 ק` תות לשים 3 – 4 כוסות סוכר !!! כלומר לכמות שלנו כ – 12 כוסות סוכר !!!!  לא ייאמן, אני השתמשתי ב – 4 כוסות סוכר כלומר, 1/3 כמות.

צריך להוסיף לסיר הבישול 1 ליבת תפוח, משום מה זה מסמיך את הריבה – אל תשאלו אותי למה, אני זוכרת את חמותי עושה כך ואנחנו היינו נהנים מפלחי התפוח.

צריך גם לעקר את הצנצנות – למלא סיר במים שיכיל את הצנצנות, אחרי רתיחה, להכניס את הצנצנות למים ולהרתיח שוב, להוציא בזהירות, לקרר מעט.

לנקות, להשרות בסוכר לילה שלם או יום שלם ואז לבשל כשלוש שעות.  אבל חברים וחברות יקרים, הטעם שווה הכל.

אני קניתי 3 ק` תותים. נשאר לי 1 ק` ריבה.

 

3 ק` תותים

1/2 2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר דמררה

1 כוס סוכר חום

1 לימון  שטוף

1 ליבת תפוח

2 שקיות סוכר וניל

1 כף תמצית וניל איכותית

צנצנות זכוכית

 

ההכנה

להוריד את הגבעולים מהתותים, לשטוף היטב במים, להניח בקערה. אין צורך לחתוך.

להוסיף לקערה את כל הסוכרים ואת הסוכר וניל, לערבב, לכסות ולהכניס למקרר עד למחרת בבקר. לפני שהולכים לישון לערבב היטב שוב את התותים עם הסוכר.

למחרת בבקר, התותים הגירו הרבה מיץ,

להעביר את התותים לסיר יחד עם כל המיץ והסוכר שהתקרש מעט, לקלוף את קליפת הלימון, להוסיף לסיר, גם את ליבת התפוח ואת תמצית הוניל.

להביא לרתיחה, להזהר שלא יגלוש !!! תזכרו שזה מלא סוכר ומעצבן לנקות כזה דבר.  הנמיכו החום, בשלו על סף הרתחה ותוך כדי ערבוב מדי פעם.  זה אורך כמעט 3 שעות.

לקרר את הריבה, להעביר בזהירות לצנצנות המעוקרות, לשמור במקרר.

עכשיו הפינוק – קחו פרוסת לחם (קל, בשביל המצפון), מירחו חמאה ועליה ריבה מעשה ידיכם ותהנו.

הריבה נהדרת  לחג שבועות המתקרב – הכינו עוגת גבינה ושימו עליה כפית ריבה – מעדן.

 

2 thoughts on “ריבת תותים לימונית

  1. היי שפרה…

    לא בטוחה שהתגובה שלי אכן פורסמה… הריבה נראית נהדר- בייחוד העובדה שהיא לא מפוצצת סוכר ונראה שהיא שומרת על חמצמצות עדינה- בדיוק מה שהעוגת גבינה שלי מחכה לו 🙂 העניין הוא שאין לי צורך בשלושה ק"ג תותים ומספיק לי רק קילו אחד… האם תוכלי לעזור לי להמיר את כמויות המצרכים בהתאם?
    המון המון תודה 🙂
    איילת

    • הי איילת,
      הריבה אכן טעימה ואני והמשפחה מחכים כבר לסיבוב הנוסף של הריבה. לדעתי כדאי להכין את הריבה לפחות משני ק׳ תותים, היא נשמרת נפלא. לי יש עוד מעט מהריבה של שנה שעברה. כל זאת בתנאי שמקפידים על עיקור הכלים.
      בכל מקרה מאד פשוט, תחלקי הכל לשלוש או תורידי שליש מכל כמות סוכר. אם תכיני מ- 1 ק׳ תות קחי 3/4 כוס סוכר לבן, 1/3 כוס דמררה, תורידי 1 כף סוכר חום, כל השאר לפי שיקול דעתך.
      בהצלחה
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *