טיפ – מה עושים עם שאריות קבב ?

 

בסופ"ש נסענו על כל ילדינו וטפינו לסופ"ש בצפון.

כמובן שבחרנו את הימים הגשומים והקרים ביותר לחודש אפריל מזה שנים רבות אבל עלי לציין שזה ממש לא הפריע.

בערב הראשון הילדים החליטו ש"עושים על האש", קנינו בשר איכותי, קבבים מצויינים בקצביה נחשבת (דודי ברמת השרון), הילדים ניפנפו והשמחה היתה רבה, אבל כמוכן  כמו בכל בית יהודי טוב, כמויות הבשר היו גדולות מדי. המסעדה שהוזמנה למחרת בערב בוטלה והוחלט להנות מארוחת שאריות.

אני כמובן מתחילה לחשוב איך לאלתר ולשדרג את השאריות. נהפוך את הקבבים ונקניקיות  העגל  לפיצה עם בשר.

התוצאה היתה נפלאה. הפיצה קיבלה את כל טעמי בשר הטלה המתובל ויחד עם רוטב העגבניות האיכותי יצרו שילוב מנצח.

אני הולכת לאמץ מנה זו הרבה, לאירוח היא נפלאה. בפעם הבאה שאתם עושים ברביקיו, תכינו קבבים בכמות גדולה יותר, הקפיאו והשתמשו מאוחר יותר.

 

בצק פיצה

2 כוסות קמח

1/2 חב` שמרים גרגירים

1 כוס מים פושרים

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח

תבנית גדולה של התנור משומנת בנדיבות בשמן זית

רוטב עגבניות איכותי – ברילה /  איטלקי של חב`  MUTTI  למשל או אחר

5,6 קבבים מוכנים

5, 6  נקנקיות מוכנות

1/2 קופסא פלפלים קלויים של רפאל מסוננת

שמן זית

 

ההכנה

שימו את כל מרכיבי הבצק בקערה, ללוש היטב, הבצק רך, זה בסדר, כסו, הכניסו למקום חמים (מיקרו למשל),  התפחה. זהו הבצק מוכן.

חממו תנור ל 180 מעלות.

טיבלו את הידיים בתבנית המשומנת, הוציאו את הבצק בעזרת הידיים  המשומנות מהקערה, שטחו את הבצק בתבנית היטב.

פוררו היטב את הקבבים, פירסו את הנקניקיות לעיגולים.

טעמו את רוטב העגבניות שלכם – שפרו טעמים לפי עמכם – ניתן להוסיף שום, צי`לי, אורגנו, מלח, פלפל וכו`.  הוסיפו את הפלפלים הקלויים, מירחו את העגבניות על כל הבצק.

פזרו את פירורי הקבבים על הרוטב, פזרו את הנקנקיות זלפו מעט שמן זית,  הכניסו לתנור ואפו 25 ד`.

הוציאו את הפיצה, קררו מעט, חתכו לפרוסות ותהנו.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *