עוגיות קרם פטיסייר עם פירות

בכל פעם שנוסעים לאירופה, אנו אוהבים לעמוד מול חלונות הראווה של הקונדיטוריות (הפטיסרי למיניהם), להסתכל בתצוגת העוגיות המדהימות עם צבעוניות משגעת של קרמים, צבעים, פירות  וצורות שונות וחושבים מה להזמין.  ההחלטה קשה מאד אבל  כמעט תמיד  מסיימים עם עוגיה עם קרם פטיסייר.

עוגיה נימוחה בטעם וניל, מעלי קרם וניל נפלא ומעל פירות העונה,  גן עדן !!!!

חגגנו השבוע יום הולדת לאחד מבני המשפחה  שאוהב מאד מאד את העוגיות האלה והחלטתי שזה מה שאני מכינה.  התקבלו עוגיות יפות, טעימות  ומאירות עיניים והעיקר –   בעל השמחה היה מרוצה מאד. מה צריך יותר?

הכנתי יחד עם תותים שאוטוטו ניגמרים, לא נורא, יש לנו המון פירות נפלאים אחרים – קיווי, ענבים, אפרסקים, אגסים מקורמלים ועוד ועוד.

הכמות היא ל – 15 יחידות, אם נשאר לכם בצק – הכינו ממנו עיגולים שטוחים ואפו כמו עוגיות – הילדים השתגעו עליהם, אלה עוגיות נפלאות.

כמובן שאפשר להכין עוגה אחת גדולה, תבנית 26 כל השאר אותו דבר.

בצק

2 כוסות קמח תופח

100 ג` חמאה מומסת

1 ביצה

1 שקית סוכר וניל

גרודת לימון

4 כפות סוכר

 

קרם פטיסייר

1/2 2 כוסות חלב

1 מקל וניל

3 חלמונים

1/2 כוס סוכר

3 כפות קורנפלור

 

2 סלסלות תותים פרוסים

15 יח` תבניות שקעים משומנות

 

 

ההכנה

קרם פטיסייר

שימו את החלב בסיר יחד עם מקל הוניל, הביאו לרתיחה.

בינתיים שימו את החלמונים בקערה, יחד עם הסוכר, הקציפו עם בלנדר ידני עד הקצפת התערובת, הוסיפו את הקורנפלור, ערבלו שוב.

קחו בכל פעם כף מהחלב הרותח, הוסיפו לקצף תוך כדי ערבול מהיר מאד, עשו כל 4 פעמים, שיפכו לאט את תערובת החלמונים לחלב החם,

חממו תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם סמיך. שימו ניילון נצמד ישר על הקרם, השאירו לקירור.

עכשיו תכינו את הבצק.

חממו תנור ל 180 מעלות.

הבצקערבבו את כל חומרי הבצק לבצק חלק,  חלקו את הבצק ל – 3 חלקים, כל חלק לכדורים  קטנים – בגודל כדור פינג פונג, השטיחו בתבנית השקעים ורפדו את התחתית. עשו כך בכל 15 היח`

אפו 20 ד`, עד הזהבה, קררו.

 שימו  2-3 כפות  קרם על העוגיה,

קשטו בפרי,

הכניסו למקרר לייצוב. העבירו למגש הגשה.

עכשיו תרגישו שאתם  בפטיסרי  פריזאית.

 

2 thoughts on “עוגיות קרם פטיסייר עם פירות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *