עוגת שמרים במלית שוקולד / חלבה בקרם וניל

 

עוגת השמרים הזו היא אחת מהטובות שאני מכירה. שוקולד או חלבה טבולים בקרם וניל, עטופים בבצק שמרים רך ומפנק – יש משהו טוב ממנו ???

אני לא מרבה להכין את המלית הזו בגלל ההכנה מראש. למען האמת זה לא כל כך נורא אבל, זה המצב. כשאני כבר מכינה זו תמיד כמות כפולה, לפחות שיהיה שכר טוב עבור הטירחה.

את קרם הוניל  ואת הבצק יש להכין יום מראש, לקרר במקרר. יש לזה כמובן גם יתרון – חלוקת העבודה.

אם מכינים כמות גדולה מן הנדרש, כדאי להקפיא לפני האפיה, להפשיר, להביא לטמ. החדר ואז לאפות. כך המאפה טרי לגמרי.

אני מכינה את הבצק במעבד מזון עם וו גיטרה, למדתי משך השנים כי זו הדרך הנוחה ביותר להכנת הבצק. כמובן שאפשר ללוש בידיים, התוצאה לא פחות טובה.

אני אוהבת להכין רולדת צמות אבל כמובן שגם עוגת שושנים ניתן, פשוט תשתמשו בשני כדורי בצק.

לקרם הוניל משתמשים בחלמונים, מה לעשות עם החלבונים ? מלית טעימה מאד המכילה קצף חלבונים בטעם וניל.

קרם הוניל מספיק ל – 4 צמות. אם אתם מכינים גם מלית חלבונים אל תוסיפו להם את הקרם, השתמשו בבצק עלים או הכינו פחות קרם וניל או הכינו יותר בצק שמרים – לשיקולכם.

ליום העצמאות  ולכל פיקניק  עוגת שמרים מתאימה ביותר, הכינו מראש, שימרו במקרר עד למחרת בבוקר, אפו את העוגה כ – 30 ד` לפני היציאה ויש לכם עוגה נ ה ד ר ת לפיקניק.

 

 

1 – 2  שוקולד השחר / נוטלה

100 ג` חלבה

 

בצק

1 ק` קמח

1/2 כוס סוכר

1 חב` שמרים

3 ביצים

3/4 כוס מים פושרים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

200 ג` חמאה מומסת

 

הכנה הבצק

לשים את המים, השמרים, הסוכר, הביצים, הוניל והמלח  במעבד מזון עם וו גיטרה, לערבל, להוסיף את הקמח ואת החמאה, לערבל מספר דקות עד שהבצק הומוגני.

לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהכניס לשנת לילה במקרר.

 

קרם וניל

1 כוס חלב

4 חלמונים

14 כפות קמח רגיל

4 כוסות חלב

3/4 כוס סוכר

1 מקל וניל

 

ההכנה

לשים בסיר את 4 כוסות החלב עם הסוכר ומקל הוניל, להביא לרתיחה.

בינתיים לשים בקערה את 4 החלמונים  ואת הקמח ובעזרת מיקסר ידני להקציף.

אחרי שהחלב רתח, לעשות השוואת טמפ. – להפעיל את המיקסר, להעביר מעט חלב רותח ולערבל מיד, לעשות זאת שוב, לערבל, ליצוק את תערובת החלמונים לסיר החלב, להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב , התערובת מתחילה להסמיך.  לאחר רתיחה, להנמיך החום ולבשל מספר דקות. להסיר מהחום. לכסות עם ניילון נצמד – להניח אותו ישירות על הקרם – למניעת התקרשות. להכניס למקרר למשך הלילה.

קרם חלבונים

הקציפו את החלבונים + 2 כפות סוכר עד קבלת קצף, הוסיפו 1 חב` אינסטנט וניל.

הכינו גם 3/4 כוס אגוזים טחונים + 2 כפות סוכר + 1 כף קנמון.

 

ציפוי

3 כפות מים חמים

4 כפות חלב חם

1 כף סוכר

טיפת תמצית וניל

ערבבו היטב עד המסת הסוכר, צקו לאט על העוגות המוכנות מיד עם הוצאתן מהתנור.

הכמות היא לרולדה אחת.

 

הכנת העוגות

הכינו 4 תבניות אינגליש משומנות.

חממו תנור ל – 180 מעלות.

פירסו על משטח העבודה שתי שכבות של ניילון נצמד – להקלה בניקיון, קמחו אותו.

הוציאו את הבצק מהמקרר וגם את הקרם. חלקו את הבצק ל – 4 חלקים,

רדדו כל חלק  לעלה דק, מירחו שוקולד, מירחו מעל השוקולד קרם וניל,

גלגלו לרולדה, חיתכו בעזרת סכין חדה את הרולדה לשניים,

קלעו צמה משני חלקי הבצק,

העבירו לתבנית. הצמה תיראה לכם מעט  מקומטת, מפורקת, נוזלת, הכל בסדר, באפיה הכל מסתדר.

אם אתם מחליטים על מלית חלבה – מירחו על עלה הבצק קרם וניל, מעל הקרם גרדו הרבה חלבה

והמשיכו כמו ברולדת השוקולד.

 

מלית החלבונים – מירחו את קרם החלבונים, מעל פזרו את תערובת האגוזים והמשיכו כפי שרשום.

עוגת שושנים – הכינו רולדה מאיזו מלית שאתם בוחרים, פירסו את הרולדה לחתיכות ברוחב כ – 5, 4 ס"מ, העמידו את עיגולי הבצק אחד ליד השני, לא לצופף מדי – העיגולים תופחים. לעוגה בקוטר 26 צריך 2 רולדות.

לפני האפיה אפשר למרוח מעט ביצה על הבצק.

אחר הכנת הרולדות, הסירו את הניילון, קיבלתם משטח נקי.

אפו כ – 25 ד`, צקו את הציפוי לאט על העוגה החמה,  קררו מעט ותיהנו מעוגה נפלאה.

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *