יום העצמאות – סלטי חצילים – בלקני, ביצים, חציל הבית

                                                                                                                                                חציל בלקני                                                                                                                                          

לקראת יום העצמאות הבא עלינו לטובה, יחד עם עצב גדול, קבלו שלושה סלטי חצילים.

שלושתם טעימים, קלים מאד להכנה ביחוד אם משתמשים במוצרים קנויים איכותיים, ושלושתם אהובים מאד (לפחות בין בני ובאי ביתנו).

אז שיהיה לכולנו חג שמח וימים טובים.

אני משתמשת פה במוצר קנוי של חציל קנוי. אני קונה אותו במעדניה מצויינת בשוק של פ"ת אבל, כל מי שקונה את הסלט של צבר מסדרת השף רפאל – לא פחות טעים. לחרוצים – קלו בבית.

למי שמשתמש בחציל טרי – שימו את החציל על מגז, קלו בכל הצדדים עד ריכוך, קלפו את הקליפה, מעכו קלות.

חציל בלקני

חציל בלקני

500 ג` חציל קלוי קנוי / 4 חציל טרי

5 פלפל אדום

1 בצל אדום קטן חתוך גס

1 כף חומץ בלסמי

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

3 שיני שום מרוסקות

פלפל – לחמם תנור למצב גריל, לשים את הפלפלים בתבנית, לקלות אותם בכל הצדדים, להוציא לסיר, לכסות ולחכות לקרור, לקלוף את הקליפה.

לשים את הפלפלים הקלויים את הבצל והשום במעבד מזון, לרסק קלות, לא למעוך לגמרי.

לשים את כל  מרכיבי המנה בקערה, לערבב,לטעום, לשפר טעם.

להגיש עם לחם טוב, נהדר.

 

סלט ביצים וחציל

500 ג` חציל קלוי / 4 חציל טרי

4 ביצים קשות מגורדות

3 מלפפון חמוץ מגורד

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

3 שיני שום מגורד

2 כפות מיונז

1 כפית חרדל

מלח, פלפל

1/2 כפית סוכר

לערבב הכל, לטעום ולשפר טעמים.

קל ביותר וטעים מאד !!!

 

סלט חציל הבית

הסלט הזה כמו הרבה מאכלים אחרים נוצרו משאריות. היו לי אורחים ונשארו בבית "זנבות" של  שאריות שונות, התקבל סלט טעים מאד, לא האמנתי  שכולם כל כך התמוגגו ממנו. מקוה שגם אתם תיהנו.

500 ג` חציל קלוי / 4 חציל טרי

1 חציל פרוס לפרוסות

2 קישוא פרוס לפרוסות

2 ביצים קשות

1 בצל אדום קצוץ דק

מלח, פלפל

1/2 כפית סוכר

1 כף מיונז

לחמם תנור למצב גריל, למרוח את פרוסות החציל  והקישוא  בשמן זית, לקלות את הפרוסות משני הצדדים, לקרר.

לשים את הביצים הקשות ואת הירקות הקלויים המעבד מזון, לרסק, להזהר מריסוק יתר.

לשים את כל המרכיבים בקערה, לערבב, לטעום , לשפר טעמים.

מקוה שגם אתם תאהבו.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *