שוקיים ברוטב ג`ינג`ר, סילאן ודבש

ג

אחרי הארוחות הכבדות והמלאות שכולנו הכנו בשבוע האחרון, חיפשתי משהו קל לארוחת הצהריים.

קל במובן ההכנה המהירה וקל בהרגשה הכללית שלנו.

הכנתי שוקי עוף ברוטב נפלא, התוצאה שהתקבלה היתה טעימה ואהובה על כולם.

הרוטב מתאים מאד גם לכנפיים.

צריך להשרות את השוקיים לפחות 3 שעות במרינדה, עד לילה שלם.

תכינו הרבה זה נחטף !!!!

אני השתמשתי בג`ינג`ר טרי – קנו שורש ג`ינג`ר, נקו וקילפו אותו, חתכו לחתיכות קטנות, שימו בשקית ניילון – ולמקפיא. בכל פעם שתצטרכו ג`ינג`ר יהיה לכם. הוא מפשיר תוך מספר דקות.

 

 20 שוקי עוף נקיים

מרינדה

5 כפות דבש

4 כפות סילאן

8 כפות רוטב סויה

3/4 כוס קטשופ

3 כפות צי`לי מתוק

8 שיני שום

3 כפיות ג`ינג`ר קצוץ

תבנית גדולה שתכיל את השוקיים מרופדת בנייר אפיה.

 

ההכנה

שימו את השוקיים בתבנית גדולה.

את כל מרכיבי הרוטב שימו בכלי של בלנדר ידני, הפעילו את הבלנדר, קבלו רוטב חלק.

שיפכו את הרוטב על השוקיים, עסו את השוקיים עם הרוטב כך שהשוקיים יהיו ספוגים ברוטב.

 

השאירו למנוחה של מספר שעות עד לילה.

חממו תנור ל – 180 מעלות.

אפו שעה בתנור, באמצע האפיה, היפכו את השוקיים.

הגישו מיד, תיהנו.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *