ירקות ירוקים ברוטב טריאקי

באחד הערבים, לפני השינה, זיפזפתי בטלביזיה והגעתי לערוץ האוכל. על המירקע היתה בחורה צעירה חמודה מאד שהכינה בקלילות רבה מנה של ירקות ירוקים – אספרגוס, שעועית ירוקה, פול, תרד,  ברוטב ויניגרד. הייתי כבר די רדומה ולא קלטתי בדיוק את כל מרכיבי המנה אבל הצבע הירוק החזק נשאר בתודעה. בשבת האחרונה אהרוני בכתבתו בעיתון, נתן מתכון של  ירקות ירוקים. האסימון נפל – לערב החג נכין מנה של סלט ירקות ירוקים אבל ברוטב טריאקי חזק ומתקתק עם צ`ילי פיקנטי – שילוב מנצח.

אני הכנתי את הסלט  (שניתן לאכול חם או קר, אני אוהבת בטמ. החדר), משעועית, פולי סויה, אספרגוס פלפל ירוק ואדום (לצבע), וכוסברה / טוב, נו, פטרוזיליה. כמובן שאפשר פול, אפונה, אפונה סינית וכל  המרבה הרי זה משובח.

נשארו לכם  מעט ירקות ? הכינו סלט טרי מעלים ירוקים, טבלו במעט שמן זית, לימון,  פזרו מעל את הירקות המבושלים, פזרו מעל אגוזים מכל סוג שהוא. כמובן שזו אפשרות גם אם לא נשארה שארית, פשוט הכינו סלט טרי, פזרו מעל חלק מהירוקים,  וזיכרו שצריך לאכול מיד ולסיים הכל.

אני השתמשתי בירקות קפואים (הטעם היה טוב מאד), עכשיו זו עונת כל הירקות הירוקים, הם טריים ומפתים. כמובן שניתן להשתמש בהם אבל, למי בערב חג יש זמן  לזה ??? לשיקולכם.

 

1/2 חב`  שעועית ירוקה דקה  קפואה

1 חב` פולי סויה קפואים

1 חב` אספרגוס טרי

חופן גדול כוסברה

רוטב

1 פלפל אדום גדול

1 פלפל גדול ירוק

6 שיני שום

4 כפות שמן זית

6 כפות רוטב טריאקי

3 כפות רוטב צ`ילי מתוק

מלח, פלפל

1 כפית ג`נג`ר טחון

2 כפות סילאן

2 כפות שמן סומסום

 

ההכנה

לשטוף את האספרגוס, לחתוך את הפרחים, לפרוס לחתיכות באורך של כ – 4 ס"מ.

לפרוס את הפלפלים לרצועות קטנות.

לחמם בסיר בגודל בינוני מים רותחים, להוסיף את השעועית, לבשל  עד רתיחה, להעביר בעזרת כף מחוררת למשטח חיתוך, לפרוס לחתיכות גדולות –

בערך כאורך האספרגוס, . להכניס  למים את הסויה ואת  האספרגוס, להרתיח, לבשל מספר דקות עד ריכוך קל, להוציא בעזרת כף מחוררת לקערה.

לחמם מחבת, להוסיף את השמן את השום, לטגן מעט, להוסיף את הפלפלים,

לטגן מספר דקות עד ריכוך קל מאד, להוסיף את כל התבלינים חוץ משמן הסומסום,  לחמם מעט,

לשפוך מיד את הרוטב החם על הירקות,  להוסיף את שמן הסומסום, לערבב.

להעביר לקערת הגשה ולהנות מהצבע היפה והטעם הנפלא.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *