עוגת תפוחים מקורמלים על בצק שקדים

רציתי להכין לערב החג עוגת תפוחים חגיגית במיוחד. למען האמת חלק גדול מבני המשפחה לא אוהבים עוגות פרי אבל לבנותי שאוהבות מאד –  שווה להתאמץ.

חשבתי, חיפשתי ומצאתי. עוגה נפלאה  בטעם קרמלי של טארט טאטן על בצק שקדים רך וטעים ומעל קראסט אגוזים שנותן טעם מיוחד לכל. 

יש בעוגה סוכר בכמות שבדר"כ אינני משתמשת. בגלל הקרמל. אם רוצים קרמל צריך סוכר אין מה לעשות, אבל אני אינני משתמשת ברוטב שנוצר והוא המכיל את הסוכר  כך שאפשר להרגע.

ניתן להכין את העוגה יום לפני ההגשה, לשמור במקרר, היא טעימה כשהיא קרה או לחמם לפני ההגשה, למנה משודרגת יותר ומפנקת במיוחד כדאי  להוסיף כדור גלידת וניל.

 

אני אוהבת להכין את העוגה גם בסיר פלא – במקרה הזה, חממו תנור לחום של 160 מעלות ואפו  50-55 ד'.

סיר פלא

בצק שקדים

100 ג` חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

200 ג` שקדים טחונים

3 כפות קמח תופח לפסח / קמח תופח

1/2 כפית קנמון

1 כפית תמצית וניל

תפוחים

10 תפוחי אלכסנדר קלופים ופרוסים לרבעים

3/4 כוס סוכר

25 ג` חמאה

קראסט אגוזים

1/2 כוס אגוזיי מלך

2 כפות סוכר חום

1/2 כפית קנמון

תבנית  פאי עגולה  26  משומנת

 

ההכנה

תפוחים

לשים בסיר שטוח ורחב 3/4 כוס סוכר, לחמם עד קבלת קרמל – להזהר מאד שלא יישרף !!!,  להוסיף את החמאה, 

את התפוחים החתוכים, לערבב, להנמיך החום, לכסות את הסיר לבשל  10 ד`,

להעביר לקערה, לקרר.

בצק

לשים את החמאה הרכה בקערת מערבל, להוסיף את הסוכר, לערבל לקרם חלק, להוסיף את הביצים לתערובת, לערבל עד לקבלת מירקם אחיד. להוסיף את שאר החומרים, לערבל במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד. להעביר לתבנית המשומנת, לשטח את הבצק בתבנית.

קראסט

לשים את כל החומרים במעבד מזון, לרסק לפירורים.

לחמם תנור לחום של  170  מעלות

לסדר את התפוחים שהתקררו מעט על גבי הבצק בצורה יפה, לצקת מעל 4 כפות רוטב. 

לפזר מעל את הקראסט.

לאפות 40 – 45 ד`, לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה.

לקרר, להנות מהריח הנפלא והטעם האלוהי.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *