אפיו – סלרי וגזר ברוטב חמוץ מתוק

הגיעה עונת הסלרי, הוא נמצא עכשיו בשווקים בשיאו – עגלגל, לבנבן  ורק קורא לנו לקנות אותו.

לא להבהל מהקליפה המלאה חול ובוץ – לא לשטוף, לקלוף בעזרת סכין חדה, פשוט לקלוף את הקליפה דק ככל האפשר, לא נורא אם בשלב הזה נשארים ורידי חול – לאחר החיתוך נסיר אותם, עכשיו לשטוף היטב.

הכנתי ממנו תבשיל  קליל  וטעים מאד חמוץ מתוק, טעים  חם, קר או בטמ. החדר.

 

2 ראשי סלרי גדולים

4 גזרים קלופים

1 גבעול סלרי

3 כפות שמן

3 כפות סוכר

1 כף אבקת מרק

מלח, פלפל

1/4 כוס לימון

קליפת תפוז

1/2 1 כוסות מים

 

ההכנה

הסלרי – להוריד את כל העלים הירוקים, אני זורקת אותם, אין מה לעשות הם גסים מדי לטעמי.  לקלוף את הקליפה, כפי שרשום בהתחלה,

לחתוך לרבעים,  אם נשארו שרידי חול – זה הזמן לנקות היטב, כל רבע לפרוסות בעובי כ – 1 ס"מ. את הגזר לחתוך לעיגולים העובי 1 ס"מ, את הסלרי לקצוץ.

לשים את הירקות בסיר שטוח, להוסיף את המים ואת כל התבלינים, להרתיח ולבשל בחום נמוך כ – 30ד`.

תחליטו איך אתם אוהבים קר או חם.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *