קציצות דג סלמון עם רוטב עגבניות / טחינה / איולי / איולי חזרת

 

נשארתי עם מחצית נתח של פילה סלמון, מה להכין ממנו? החלטתי ללכת על קציצות.

פילה הסלמון  שנמכר בכל מרכול מאד מאד נוח למטרה זו. 

אם מתחשק לכם מנה שונה של קציצות דגים לחג – תנסו מנה זו, טעים מאד. ביחוד כי ניתן לשמור  אותה מספר ימים  במקרר.

לא צריך לבקש במיוחד בחנות הדגים לפלט ולנקות את הדג,  דבר המוזיל מאד את המנה, אין לו קוצים, ניתן להסיר את העור בקלות רבה, והוא זמין תמיד. תדאגו שיהיה לכם תמיד נתח פילה סלמון במקפיא, בזמן שבו הינכם חוזרים מהמרכול הביתה, הוא מעט מפשיר כך שניתן לחתוך אותו מיד לחצי ולהקפיא.

את קציצות הדגים ניתן להקפיא,  הן נשמרות במקרר מספר ימים,  אני מציעה מספר רטבים המתאימים לקציצות. רוטב עגבניות, טחינה כמובן, איולי חזרת, יוגורט וטחינה, תחליטו מה אתם אוהבים.

כמו כל מתכון טוב שמתקבל מטעות שאנו עושים, כך הוא גם רוטב העגבניות.  ניגשתי להכין את הרוטב הרגיל שלי, טיגנתי בצל ושום בשמן זית,  הוספתי קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות וקופסא קטנה של רסק עגבניות. אבל באמצע הוספת רסק העגבניות ראיתי משהו  שונה ברוטב, הסתכלתי על האריזה הנראית רגיל ושם היה רשום – סלט תורכי. טוב, אין מה לעשות הפעולה בוצעה, נראה מה יצא מזה. התקבל רוטב נפלא מאד פיקנטי, שאני מתכוונת לאמץ אותו. אז שימו לב – אותה קופסא עם כיתובית שונה. אם אתם רוצים רוטב עדין יותר – השתמשו כמובן ברסק עגבניות רגיל.

אני מאד אוהבת את השילוב של עגבניות וטחינה – וזה מה שהכנתי.

הכמות היא  כ – 30 יח` קטנות

 

הקציצות

1/2  נתח פילה סלמון  מעט מופשר

1 תפוח אדמה  קלוף

3 שיני שום

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה – לאוהבים

עלים מ – 5 גבעולי נענע

עלים מ – 5 עלי ריחן

2 ענפים סלרי

1 בצל קטן נקי פרוס גס

2 ס"מ ג`ינג`ר  

3 כפות שבולת שועל עדינה / קמח מצה

1 ביצה

2 כפות ממרח לימונים (במרכולים)

מלח, פלפל

1/2 כפית בהרת

1 כפית כמון

סיר קטן

שמן לטיגון

 

ההכנה

לפרוס את תפוח האדמה לחתיכות גסות, לשים בקערית עם מים, לשים במיקרו למשך 10 ד`, להוציא מהמים, לקרר.

להסיר את העור מנתח הסלמון – כאשר הנתח מעט קפוא, חיתכו חתך קטן בין העור לבשר הדג ומישכו בזהירות את העור, הוא מתקלף בקלות,

לשטוף, לחתוך לפרוסות להניח על נייר סופג.

לשטוף את עשבי התיבול, להניח על נייר סופג.

לשים בקערת המערבל  את הסלמון, תפוח האדמה, עשבי התיבול, השום, הבצל, והג`נג`ר,  לרסק בעזרת הסכין למירקם אחיד, אפשר לעשות זאת בפעמיים, להעביר לקערה.

להוסיף את הביצה, שבולת השועל והתבלינים, לערבב למירקם אחיד, להשאיר במנוחה כ – 15 ד`.

לרפד משטח עבודה בניילון, להכין קערית עם מים, להרטיב את הידיים וליצור קציצות בגודל שאתם אוהבים, להניח על המשטח.

בינתיים לחמם בסיר שמן קנולה לטיגון עמוק, לטגן את הקציצות עד הזהבה,

להעביר לנייר סופג ואחר"כ לכלי עם מכסה.

עכשיו תחליטו עם איזה רוטב  אתם מגישים או שמקפיאים או שומרים במקרר מספר ימים.

 

 

רוטב עגבניות

1 קופסא קטנה עגבניות מרוסקות

1 קופסת רסק קטנה  סלט תורכי (יכין)

1 בצל  אדום קטן  קצוץ

2 שיני שום קצוצות

שמן זית

טיפת מלח, פלפל

1 כפית פפריקה

2 כפיות סוכר

1/2 כפית  תבלין טוסקנה (אפשרות)

1/4 כוס מים

 

ההכנה

לחמם בסיר קטן את השמן, להוסיף את הבצל והשום, לטגן מעט, להוסיף את הפפריקה, לערבב מהר, להוסיף את העגבניות והסלט  התורכי, את כל התבלינים, 1/4 כוס מים, להרתיח, להנמיך החום ולבשל כ – 15ד`. לטעום ולשפר תיבול.

 

איולי חזרת

3 כפות מיונז

3 שיני שום /  טבליית שום קפוא

2 כפות לימון

2 כפות חזרת לבנה

2 כפות שמיר קצוץ

לשים את כל המרכיבים בכוס פלסטיק גדולה, בעזרת בלנדר ידני לערבל עד למירקם אחיד, לטעום ולשפר טעמים, אם סמיך מדי לדלל עם מעט מאד שמנת לבישול 15% / שמנת צמחית

 

רוטב יוגורט וטחינה

1 גביע יוגורט (200 ג`)

3 כפות טחינה גולמית

3 שיני שום / טבליית שום קפוא

3 כפות נענע קצוצה

2 כפות שמן זית

לשים את כל המרכיבים בכוס פלסטיק גדולה, לערבב בעזרת בלנדר ידני עד למירקם אחיד, לטעום ולשפר טעמים, אם סמיך מדי, לדלל עם שמנת  15% / שמנת צמחית.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *