טורטיה

 

  טורטיות  סוף
כאשר ביקרנו בארה"ב לפני שנים רבות טעמנו בפעם הראשונה את הטורטיה, בארץ לא הכירו אותה כמעט חוץ ממסעדה או שתיים מקסיקניות. חלפו מספר שנים והיא " עשתה עליה" לשימחתי הרבה. מיד אימצתי אותה אל חיק משפחתנו שהתלהבה מאד. בפעם הראשונה ערכתי ארוחה מקסיקאית – הכנתי מספר ממרחים ותוספות וכל אחד  יצר לו את הטורטיה שלו. בשביל פעם ראשונה זה היה בסדר אבל בהמשך כולם ביקשו רול מוכן. אני משתמשת בטורטיה לאירוח , והיא תמיד קוצרת מחמאות. יש פה מספר הצעות הגשה אך אתם מוזמנים לנסות להרכיב לבד.
 
טורטיה
 
1 חב` עלי טורטיה – קונים בסופר- שימו לב לתאריך התפוגה
כל מילוי מספיק ל – 4 עלי טורטיה
להכין את העלים כפי שכתוב על האריזה.
 
מילוי 1 – סביח
אני חושבת שזה המילוי האהוב ביותר
4 ביצים קשות
1קופסת ממרח חומוס
2 חצילים שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס
לחמם תנור אפיה בתכנית של הגריל
את החציל שוטפים, פורסים לפרוסות ברוחב של 1/2 ס"מ. מניחים את הפרוסות  בתבנית אפיה, מורחים את הפרוסות בעזרת מברשת סיליקון בשמן זית משני צידי פוסת החציל, בוזקים מלח ופלפל ומכניסים לתנור למספר דקות – עד שמשחים מעט, מוציאים את התבנית, הופכים לצד שני ושוב קולים. מוציאים ומקררים.
קולפים את הביצים ופורסים לפרוסות.
לוקחים עלה אחד, מניחים בצלחת שטוחה וגדולה, מורחים חומוס על כל העלה, לוקחים פרוסת חציל ומניחים בשליש העליון של העלה, מניחים לידו עלה נוסף כך שנוצרת שורה של חצילים. על החציל להניח פרוסת ביצה בשורה.
טורטיות לפני גלגול
לקפל את העלה על המילוי – כפי שמקפלים רולדה, משתדלים להדק ושומרים שהמילוי לא "יזול"מהצדדים.
מניחים את הרולדה בצלחת עם הפתח כלפי מטה. כך ממלאים את שאר העלים.
טורטיות  גלגול
ניתן להכין מספר שעות מראש – לכסות את הצלחת בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
לפני ההגשה, לפרוס כל רולדה לחצי ואחר"כ לרבע, לסדר יפה בצלחת הגשה.
מי שרעב יכול כמובן לאכול שלם ולא לפרוס.
 
2. מילוי סלמון
1 קופסא גבינת שמנת 5% בטעם שום שמיר
7 פרוסות של סלמון כבוש
2 עגבניות פרוסות דק מאד
1 בצל אדום פרוס לפרוסות דקות מאד
לקחת עלה, למרוח גבינה על כל העלה ומעל שורות בשליש העליון של סלמון, עגבניה ועיגולי בצל.
להמשיך כמו במילוי הסביח
 
3. נקניק ופסטרמה
150 ג` פסטרמה
150 ג` נקניק סלמי
ממרח חומוס
4 מלפפון חמוץ פרוס
עלי חסה
למוח על העלה חומוס ולסדר שורות כמו במילוי הקודם של פסטרמה, סלמי, מלפפון, ועלה חסה.
להמשיך כמו במילוי הסביח
 
4. גבינות
1 גבינת שמנת בטעם טבעי
1 גליל פרומעז
גבינת קשקבל פרוסה
2 עגבניות פרוסות דק
ממרח פסטו
למרוח על העלה גבינת שמנת,  ממרח פסטו – מעט שלא יהיה מדי דומיננטי, להמשיך כמו במילוי הקודם, שורות של פרומעז, ועגבניות.
להמשיך כמו במילוי הסביח.
 
5. אבוקדו
ממרח מיונז
2 אבוקדו בשל ופרוס לפרוסות
4 ביצים קשות פרוסות
2 עגבנית פרוסות דק
למרוח על העלה מיונז, להמשיך כמו במילוי הקודם, שורות של אבוקדו, ביצה. עגבניה לתבל במעט מלח – את המלח לבזוק על האבוקדו לא על העגבניה – כדי שלא תגיר נוזלים.
להמשיך כמו במילוי הסביח
 
לאירוח ממולץ להכין מספר מליות ולסדר יפה במגש גדול- זה מרשים ביותר.
6. מלוי עוף
חב' טורטיות
1 חב' שווארמה פרגיות של מאמא עוף מטוגנתטורטיות  בשר
3 יח' אבוקדו מקולף ומעוך
1 עגבניה נקיה קצוצה לקוביות קטנות ביותר
1 בצל אדום קצוץ קטן מאד
מלח
מיץ לימון
כ – 5 טיפות רוטב טבסקו / צ'ילי מתוק כפית
1 קופסת שימורים שעועית בעגבניות של היינס מסוננת
הכינו את האבוקדו –  ערבבו את האבוקדו עם העגבניות, הבצל, מלח, לימון וטבסקו,  מירחו על הטורטיה,  פזרו את העוף המוכן, מעל מעט שעועית,
גלגלו,  שימרו את הגלילים הצלחת מכוסה בניילון מצמד עד ההגשה, חיתכו והגישו.
 
 טורטיות 1

6 thoughts on “טורטיה

  1. היי
    אני מעוניינת לעשות ערב טורטיות לכ-10 אנשים פלוס מינוס.
    מרוב האפשרויות הלכתי לאיבוד – הכיוון הוא טורטיה במילוי בשר או עוף.
    האם אוכל לקבל קצת הכוונה יותר מדוייקת.
    מהן התוספות המומלצות ביותר? מה המרכיבים והכמויות שעליי לרכוש?
    מה מתאים גם כתוספת צידית ולאו דווקא בתוך הטורטיה?

    אשמח לתשובה אם יורשה לי עד ה-29.10.14 =)

    ערב נהדר

    • הי,
      ערב טורטיות הוא רעיון נפלא. יש לך באתר הצעה נפלאה לארוחה שלמה כזו.
      כיתבי בקוביית החיפוש "טורטיה", תקבלי את כל האפשרויות וגם את הארוחה השלמה עם מתכונים וכמויות.
      יש שם מילוי של עוף, בשר, ועוד.
      קחי חישוב של כ – 2 טורטיות לאדם בערך, אני קונה יותר ומחזירה בחזרה למרכול חבילות שלא נפתחו.
      הכיני סלט גדול ליד. הצעה – הכיני את סלט הירקות עם הבורגול והעדשים
      מקווה שעזרתי
      שפרה

  2. היי
    תודה על המתכון!
    איך גורמים לרול להיסגר? הוא כל הזמן נפתח לי

    • הי נורית,
      כאן טורטיה זו ארוחה כייפית ביותר, אולי את ממלאה את העלה יותר מדי? ניסית להוריד מכמות המילוי?
      חוץ מזה אין סיבה שיפתח. אולי תרטיבי בטיפת מים?
      מקווה שעזרתי, יום טוב,
      שפרה

  3. את הטורטיות השמנמנות אנחנו משפדים עם קיסמים 🙂
    זה מונע מהן להיפתח מצויין

להגיב על קורין לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *