עוגיות טחינה נמסות

עוגיות אלה מאד אהובות בביתנו, הן ממש נמסות בפה תרתי משמע.

יש לשמור את הבצק במקרר כשעה, או במקפיא כ – 15ד`.

 

3 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר דמררה

200 ג` חמאה רכה

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קנמון

100 ג` שקדים קלופים שלמים

 

2 תבניות גדולות של התנור מרופדות בנייר אפיה

 

ההכנה

לשים את כל המרכיבים בקערת המערבל, ללוש בעזרת וו גיטרה עד אשר הבצק אחיד. אם אין מערבל אפשר במעבד מזון או פשוט בידיים.

לחלק את הבצק ל – 3 חלקים, לפרוס ניילון נצמד על משטח השיש, להעביר 1/3 מכמות הבצק לניילון, ליצור בעזרת הידיים גליל מהבצק בקוטר של כ –  3,4   ס"מ, לגלגל את הבצק בתוך הניילון וליצור נקניק מוארך. לעשות כך עם כל שלושת חלקי הבצק. להעביר למקרר.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות,.

לחלץ את הבצק מהניילון, לפרוס בעזרת סכין חדה את הגלילים לפרוסות, לסדר על תבנית האפיה.  לשים שקד באמצע כל עיגול בצק, ללחוץ קלות.

לאפות כ – 15 ד`, עד הזהבה קלה מאד, העוגיות נשארות בהירות.

לחכות עד קירור מלא, הן מאד רכות לאחר האפיה.

להעביר לצנצנת סגורה, להניח על משטח במטבח ולהנות מהמראה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *