סלט עוף מלפפון ,גזר ונבטים

קניתי קולפן ג`וליין ומאד רציתי לנסות אותו. לראות אם מה שהבטיחו בחנות אכן נכון  וזה היה נכון.

הקולפן נפלא, קל ונוח ומומלץ מאד. ניתן לרכישה כמעט בכל חנויות הכלים האופנתיות שצצו כאן.

החלטתי להכין סלט עוף קליל  וטעים מאד.  אני מאד אוהבת מנות כאלה, יש בהן הכל מנת ירקות, חלבון, תבלינים טעימים ואפשר לנשנש כמו כל סלט.

נשמר יומיים במקרר.

 

1 חזה עוף שלם (לא שניצל)

מלח, פלפל

1 כף אבקת מרק

2 מלפפונים נקיים

2 גזרים קלופים ונקיים

1/2 חב` נבטים

אופציה – פטריות חתוכות

חופן קטן כוסברה – למי שאוהב

רוטב

4 כפות סויה

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן סומסום

2 כפות מים

5 שיני שום

3 כפות סוכר

1 כף צ`לי מתוק

2 כפות מירין

פלפל שחור

 1/2 כפית ג`ינג`ר טחון

 

ההכנה

לשטוף את העוף, לשים בסיר עם מים  מלח ופלפל ואבקת העוף, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל 10 ד`, להשאיר בסיר, לקרר מספר שעות (אפשר יום קודם).

לפרוס את העוף הקר לחתיכות קטנות, להעביר לקערה

לפרוס את הגזר

והמלפפון בעזרת ז`וליין לגפרורים,  להוסיף לעוף, להוסיף גם את הכוסברה והנבטים.

לשים את כל מרכיבי הרוטב בכלי של בלנדר ידני, לערבל לתערובת חלקה, לטעום ולשפר טעם -האם צריך מעט מלח או סוכר ואולי מעט חומץ.

לצקת את הרוטב על העוף, לערבב היטב.

להעביר לקערה ולהנות ממנה נפלאה. ביום למחרת היה אפילו טעים יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *