בוריק – מאפה פילו וגבינות

את הבוריק אכלנו בפעם הראשונה בטורקיה כמובן.  מאז אני מאד מאד אוהבת את המאפה הזה. לפני מספר שנים עצרנו באיסטמבול לחניית ביניים בדרך למזרח, העצירה היתה של כשלוש שעות, לא התעצלנו, נסענו מהר למרכז העיר רק בשביל לאכול בוריק טוב, היה שווה.

השבוע הכנתי לארוחת ערב, הגדולים והקטנים התמוגגו, הכל נגמר מיד והשמחה היתה רבה.

זיכרו למרוח את העלים היטב בנוזל שמן – אני השתמשתי בשמן זית, אפשר חמאה מומסת.

בדר"כ בחבילה יש 12 עלים,  אם יש לכם פחות הרכיבו מספר עלים לפי הכמות שיש לכם העיקר שתחלקו ל – 3 חלקים.

1 חב` בצק פילו מופשר במקרר

500 ג` גבינת פטה / בולגרית מגורדת

250 ג`  גבינת קשקוול  מגורדת

1/2 כוס שמן זית

הרוטב

2 יוגורט טבעי

1 כוס חלב

3 ביצים

מעט מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה / תבנית גדולה חד פעמית

 

ההכנה

לפתוח את חב`  עלי הפילו, להניח בתבנית האפיה 4 עלי פילו אחד על השני כאשר את כל אחד מהם למרוח במעט שמן זית.

לפזר 1/2 מכמות הגבינות על העלה,

שוב להניח 4 עלים נוספים מרוחים בשמן זית ואת שארית הגבינות לפזר על העלים, לסיים ב-  4 עלים מרוחים בשמן זית.

לחמם תנור ל- 180 מעלות

לפרוס את שכבות העלים לריבועים בזהירות.

לערבב בקערה את כל מרכיבי הבלילה, לצקת את הבלילה על העלים, לעזור לנוזל  ליזול בין דפי הפילו וגם מעט מתחת לעלים.

לאפות כ – 30 ד`, עד הזהבה,

סלט ליד, לא צריך יותר.

6 thoughts on “בוריק – מאפה פילו וגבינות

  1. גם אצלי יצא מצוין והילדים זללו וביקשו עוד. לא היה לי חלב, אז הוספתי רק רבע כוס מים ועדיין יצא יופי.

    • עדידי שאני מכירה ??? שמחה לשמוע ממך. בחרת טוב, הבוריק הוא אחד המאפים האהובים עלי
      תמסרי דש לכולם
      שפרה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *