עוגת תפוזים, תפוחים ואגוזים

העוגה הזו נוצרה תוך כדי האפיה, היו תפוזים בבית – נכין עוגת תפוז, בצד קרצו לי התפוחים, למה שלא נוסיף לעוגה ??  ולהשלמת הטעם מעט אגוזים לא יזיקו.

התוצאה עוגה טעימה, רכה ונימוחה, להשלמת הטעם תחממו לפני ההגשה ותוסיפו גלידה או מעדן קרלו וניל – נפלא !!!

 

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן / 100 ג` חמאה רכה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 תפוז שטוף

5 תפוחים קלופים  ללא הליבה

2 כפות סוכר חום מעט קנמון

2 כוסות קמח תופח

1 סוכר וניל

מעט תמצית וניל

קראסט אגוזים

3/4 כוס אגוזי מלך

4 כפות סוכר חום

1 כפית קנמון

תבנית 26 משומנת

ההכנה

הקראסט – לשים את כל החומרים במעבד מזון, לרסק לפירורים גסים, להעביר לקערה.

התפוז – לחתוך לרבעים, להוציא חרצנים, לרסק במעבד מזון.

התפוחים – לחתוך לקוביות קטנות,

לשים בקערה, לערבב עם 2 כפות סוכר חום וקנמון.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

בקערת המערבל לשים את הביצים עם הסוכר, להקציף לקצף אוורירי,  להנמיך המהירות למינימום, להוסיף השמן,  להוסיף את המיץ, הוניל, הקמח,    התפוז המרוסק,  לערבל מעט, עד איחוד, להוסיף התפוחים, לערבל בעזרת הלקקן.

להעביר לתבנית,  לפזר מעל את הקראסט,

לאפות 10 ד`, להנמיך את החום ל – 160 מעלות ולאפות עוד 45 ד`.

לקרר מעט  לאכול כמו שזה או להוסיף את אחת התוספות.

2 thoughts on “עוגת תפוזים, תפוחים ואגוזים

  1. הכנתי עוגה אתמול,
    מתכון מדוייק, עם הסבר מושלם
    השילוב של תפוז (שלם עם קליפה) ותפוח רעיון מדהים וטעים !!
    יצא נפלא. מהעוגות שכל פעם את רוצה ליישר עוד קצת .
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *