לביבות תפוחי אדמה / קשוא / כרובית / בטטה

 

אם תיקחו שני אנשים ותבקשו מהם להכין לביבות תפוחי אדמה מאותם חומרים, תקבלו מוצר שונה אחד מהשני למרות הזהות במרכיבים. למה ? כל אחד /ת עם היד שלו /ה, לכבוד חנוכה הנה הלביבות שלי.החלטתי להעלות לבלוג לאחר שבתי התקשרה לשאול איך מכינים לביבות והתפלאה איך זה שאין בבלוג מתכון ? אז עכשיו יש.

אני ממליצה מאד להכין לביבות מירקות – הסתכלו בקוביית התוכן של הירקות  או ששל חגים- הן מופיעות שם, טעימות ביותר, כמובן שאפשר גם מקישוא, כרובית ובטטה.  

את תפוחי האדמה אני מגרדת במעבד המזון במגרדת, או בסכין עם להב המתכת,  לחרוצים – כמובן שאפשר לגרד במגרדת ידנית.

אפשרויות – ניתן להוסיף ללביבות תפו"א עשבי תיבול שונים קצוצים, גרעיני תירס,  ללביבות הקישואים גבינת פטה / קשקוול או שניהם.

 

5 תפוחי אדמה קלופים

1 בצל גדול קלוף

3-4 ביצים

מלח, פלפל

כ – 1/4 כוס קמח תופח

שמן קנולה לטיגון

 

ההכנה

לגרד את תפוחי האדמה והבצל,

אם אתם משתמשים במעבד המזון בסכין המתכת – חיתכו את התפוחים לרבעים ועיבדו בפולסים, להזהר מריסוק יתר !!!

לסנן את העיסה במסננת,

לסחוט מעט, להעביר לקערה עם כל המרכיבים. אם העיסה לחה מדי – הוסיפו מעט קמח.

חממו  שמן  במחבת, בעזרת כף צקו לביבות  בגודל האהוב עליכם, שטחו מעט,

טגנו בשני הצדדים לצבע חום,

העבירו לנייר סופג.  יש בתערובת נוזל, ערבבו אותו  מדי פעם עם העיסה, השתדלו לטגן את הלביבות עם הנוזל, לא להפטר ממנו לגמרי.

הגישו עם שמנת צמחית 9%  או 16%

אנו בבית אוהבים לאכול עם מטבל גבינה לבנה – גבינה לבנה 5%, מעט עירית / בצל ירוק קצוץ ומעט שמן זית.

תיהנו ושיהיה חג שמח.!!!

לביבות קשוא

גרדו את הקישואים יחד עם בצל ופטרוזליה קצוצה, המשיכו כמו לביבות התפוחים.

לביבות כרובית

בשלו את הירקות, סננו, קררו, מעכו, המשיכו כמו לביבות הקשוא. לכרובית ניתן להוסיף גבינת פטה.

לביבות בטטה

לבטטה  ישנן שתי אפשרויות ושתיהן טעימות מאד. האחת היא בישול הבטטה, סינון, ריסוק, הוסיפו מעט קנמון, כף סוכר חום, מעט קמח תופח, מלח ופלפל, ביצים.

השניה היא בטטה מגורדת,

סינון, (אין כמעט נוזלים),  ביצים (3 ביצים לבטטה גדולה מאד), כף סוכר חום, מלח, פלפל, מעט קנמון וקמח תופח.

 

 

 

 

 

 

לפניכם מגש הלביבות – התחתונות תפו"א והעליונות בטטה, חג חנוכה שמח לכולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *