עוף וירקות שורש בתנור ברוטב תפוזים

מכירים מאכל יותר ישראלי מאשר עוף בתנור עם או בלי תפו"א ?  המנה הזו תמיד טעימה, אהובה ומצילה ארוחות רבות הדורשות מהירות הכנה ופשטות. כל מילה מיותרת.

אני הוספתי תפוחי אדמה, גזר, שורש סלרי בטטה ובצל כמובן שניתן להוסיף גם שורש של פטרוזליה, ארטישוק ירושלמי או כל ירק שאתם אוהבים,

המלצה – את תפו"א, הסלרי והגזר כדאי לבשל מעט לפני הכנסתם לאפיה, אז הם עסיסיים ורכים יותר.

בקשו בקצביה להוריד את קצה העצם של השוקיים, החלק הזה מיותר.

המלצה חמה – הכינו כמות גדולה של שוקיים אני לא מכירה מישהו שלוקח רק מנה אחת של שוקיים.

רשימת המיצרכים נראית ארוכה אבל היא בדר"כ ממיצרכים שזמינים בבית. (כך אני חושבת).

 

15 שוקי עוף נקיים, ושטופים

רוטב

6 כפות שמן זית

2 כפות חרדל

2 כפות פפריקה

3 קוביות שום קפוא

1 כף טוסקנה

4 כפות רוטב סויה

4 כפות קטשופ

4 כפות רוטב סויה

1 כף צ`ילי מתוק

1 כפית חווייג` (אופציה, אם אין שימו מעט כמון)

5 כפות סילאן / דבש

6 כפות תרכיז תפוזים קפוא

מלח, פלפל

ירקות

2 בצלים פרוסים לפרוסות

4 גזרים פרוסים לעיגולים

3 שורש סלרי נקי חתוך גס

6 תפוחי אדמה חתוכים גס (או כמה שאתם אוהבים)

2 בטטות חתוכות גס

שמן זית

מלח פלפל

תבנית גדולה של התנור

 

ההכנה

לערבב בכלי את כל מרכיבי הרוטב.

לרפד קערה גדולה בניילון גדול ונקי (של פח האשפה), לשים את שוקי העוף בקערה,  לצקת את הרוטב, לערבב היטב ( בעזרת כפפות), רצוי בידיים שכל השוקיים יהיו מצופים היטב, לשלוח למנוחה של שעה לפחות.

לשים את תפוחי האדמה  הסלרי והגזר בסיר, להביא לרתיחה, להנמיך החום ולבשל כ – 5 ד`, לסנן ולקרר מעט עם מים קרים, להשאיר במסננת.

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

לסדר בתבנית האפיה את כל הירקות, לתבל במעט שמן זית, מלח ופלפל,

לסדר מעל את העוף עם הרוטב,

להכניס לתנור, לאפות כשעה וחצי, להפוך את העוף באמצע האפיה,  להביא את התבנית לשולחן ולהנות.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *