עוגת שכבות קרם פרלינים

הייתי היום בחנות "לגעת באוכל", אני חושבת שהייתי יכולה לעבור להתגורר שם.  התבלינים הריחניים, כלי המטבח עם הטריקים הקטנים שעושים את ההבדל, מוצרי המזון מכל העולם ועוד ועוד, בקיצור מקום נפלא !!!

הם בדיוק קיבלו תבנית חדשה – לא בדיוק תבנית אלא רינג המחלק עוגה ל – 8 חלקים, מיד נדלקתי !!  אנו חוגגים בבית יום הולדת עגול לאחת מבנותיי וחיפשתי עוגה אחרת הנה מצאתי.

 הכנתי עוגת טורט לבנה ופשוטה אבל המילוי, אוי אוי הוא היה טעים, חבל על הזמן – קרם פרלינים אוורירי עם ציפוי שוקולד – כל מילה מיותרת.  אמנם לא מחולק לשמונה חלקים אלא לשלוש אבל היה מוצלח ביותר. הכנת העוגה קלה ופשוטה אך התוצאה מרשימה מאד.

את מחית הפרלין קניתי בחנות לגעת באוכל, כמה לשים בקרם ? כמה שאוהבים, תתחילו בכף או שתיים, תטעמו לפי טעמכם.

 

עוגה לבנה

6 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס שמן קנולה

כפית תמצית וניל

גרודת לימון

תבנית 26 עגולה ומשומנת

 

ההכנה

לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

להקציף החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, להוסיף בזהירות רבה את כל המרכיבים, לערבל עד איחוד כל החומרים אך להזהר ולא לשבור את הקצף.

להעביר לתבנית ולאפות 30 ד`, לקרר לחלוטין (מומלץ להכין יום קודם).

קרם פרלין

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 כף סוכר

2 כפות מחית  פרלינים

להקציף את השמנת עם הסוכר, להוסיף לאט את המחית, לטעום ולהחליט אם מספיק לכם.

הרכבת העוגה

להסיר את הטבעת מתבנית העוגה, לחלק בעזרת סכין חדה את העוגה לשלושה חלקים,

לא נורא אם הם לא שווים, למרוח חצי מכמות הקרם על העוגה,

לכסות בשכבת עוגה שניה, למרוח את החצי השני, לכסות  עם השכבה השלישית.

להכין נוזל משתי כפות ליקר כלשהו יחד עם שלוש כפות מים, לזלף על העוגה.

קרם שוקולד

3 כפות חמאה

100 ג` שוקולד מריר

4 כפות חלב

להמיס במיקרו, לערבב היטב לקרם חלק, לצקת על העוגה, לכסות, לקרר מספר שעות במקרר. לפרוס ולהנות מעוגת קונדטוריה מפוארת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *